Konya’da “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” Projesi Tanıtıldı

Konya’da “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” Projesi Tanıtıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle 4. ve 5. sınıflara yönelik yürüttüğü, “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” projesinin Konya ayağı tanıtıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Aziziye Kültür Merkezi’ndeki programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin ve gençlerin Türkiye’deki spor anlayışını değiştireceğini belirterek, “Sporun barış ve kardeşlik olduğunu hatırlatacaksınız. Türkiye 2020 yılında inşallah olimpiyatları İstanbul’da düzenleyecek. Biliyorsunuz çalışmalar var fakat bu olimpiyatların hazırlığını, biz Konya olarak da yapıyoruz. Bunu eğitimle yapıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk Olimpiyat Köyünü Konya’da yapıyoruz. Stadyum, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, olimpik veledrom, olimpik su oyunlarının oynanabileceği açık havuzlar, su kayağı tesislerini, sporcu otelini ve gençlik ve spor idari merkezinin inşaatına Konya’da Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda başladık” dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun ise, “2020’ye aday bir ülkede Olimpik Kültür ve Spor Eğitimi çok önemli. Bunun için biz olimpiyat komitesi olarak sizin gibi gençlere ulaşmaya çalışıyoruz. 700 bin öğrenciye ulaşmış vaziyetteyiz. Çok mutlu, çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Bu programlar sonunda yarın belki iyi bir sporcu, rekortmen olacaksınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve projeye katkıları bulunan katılımcılara plaket verildi.

Plaket törenin ardından öğrencilere projenin tanıtımı ve amacını konu alan sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. Program projenin hedeflerini ve amaçlarını içeren yarışmalarla devam etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile