Edinilen bilgiye göre, Konya Il Emniyet Müdürlügü Meram Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri, faili meçhul hirsizlik olaylarinin aydinlatilmasina yönelik çalismalarini sürdürüyor. Çalismalar çerçevesinde, meydana gelen su sayaci ve musluk hirsizligi olaylarina yönelik yapilan incelemeler sonucu merkez Meram ilçesi Yaylapinar Mahallesi’nde bir binada çok sayida su sayaçlari ve musluk basliklari ele geçirdi. Yapilan arastirmalarda ele geçirilen malzemelerin bir kisminin Meram ve Karatay Ilçe Müftülüklerine bagli camilere ait oldugu, bir kisminin ise evlerden çalindigi tespit edildi. Meram Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekiplerinin yaptigi arastirmalar sonucunda hirsizlik mallarinin M.Y.’ye (27) ait oldugu ve bu malzemeleri, 25 adet hirsizlik ve uyusturucu kullanmaktan suç kaydi olan H.A.’dan (25) satin aldigi bilgisine ulasildi. Polis ekiplerinin yaptigi çalismalar çerçevesinde Süleymaniye Mahallesi’nde polis ekiplerini görmesiyle kaçmaya baslayan hirsizlik süphelisi H.A., yasanan kisa süreli kovalamacanin ardindan yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan üst aramasinda üzerinden bir miktar uyusturucu madde çikan sahsin 4 adet açiktan hirsizlik, 5 adet mabetten hirsizlik olayinin süphelisi oldugu tespit edildi. Gözaltina alinan H.A. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Çalinan malzemeleri satin aldigi tespit edilen M.Y. hakkinda da hirsizlik mali satin almak suçundan islem baslatildi.
Kaldirimda yürüyen vatandasin telefonunu gasp etti
Bir baska hirsizlik olayi ise merkez Selçuklu ilçesi Yazir Mahallesi Doç. Dr. Halil Ürün Caddesi üzerinde meydana geldi. Dün saat 19.45 siralarinda kaldirimda yürüyen bir kisinin yanina yaklasan sahis, cep telefonunu kapkaç yaparak kayiplara karisti. Telefonu çalinan kisi olayi polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri, çevre güvenlik kameralarini incelemeye aldi. Yapilan incelemelerde kapkaç süphelisinin 5 adet suç kaydi olan O.Ü. (21) oldugu tespit edildi. Ekiplerin yaptigi çalismalar neticesinde O.Ü. yakalanarak gözaltina alindi. Süpheli ilk ifadesinde kapkaç olayini kendisinin gerçeklestirdigini ve çaldigi cep telefonunu bir telefoncu dükkanina sattigini itiraf etti. O.Ü. emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanirken, çalinti cep telefonunu satin alan is yeri sahibi M.D. hakkinda islem baslatildi. Is yerinde polis ekiplerince el konulan cep telefonu ise sahibine teslim edildi.
Konya'da Suç Makinesi Hirsiz Ve Telefon Kapkaççisi Yakalandi
Konya’da camilere ve evlere dadanan, 25 adet suç kaydi bulunan hirsiz ile bir vatandasin yanina yaklasarak telefonunu gasp eden süpheli, polis ekiplerince yakalandi.



















