Konya'da Uçak Kazasi Tatbikati Gerçegini Aratmadi

Senaryo geregi düsen uçaktaki yaralilar helikopter destegiyle kurtarildi Konya UMKE Sorumlusu Dr. Ömer Göksu: 'Kurumlararasi diyalog ve is birligini de gelistirdik. 'Nerede biz onlari tamamlariz, onlar bizi tamamlar' bunu gördük. Bunlar ülkemizin gelecegi adina önemliydi'

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) Konya'daki tatbikatinda, senaryo geregi düsen uçaktaki yaralilar karadan ve havadan es zamanli çalisma ile kurtarildi.

Konya Kent Ormanlari'nda 70 personelin katilimiyla gerçeklestirilen tatbikatta, 14 kisilik özel uçagin dagin etegine düstügü bilgisi telsizle UMKE ve AFAD ekiplerine ulastirildi.

Olay yerine ilk giden itfaiye ekiplerini paletli araçlarla takip eden UMKE personeli, enkaza ulasti. Kazada 4 yolcunun yarali kurtuldugu, digerlerinin öldügü tespit edildi.

Yaralilara ilk müdahaleyi yapan ekipler, 3 kisiyi önce sahra hastanesine aldi, ardindan olay yerine gelen ambulanslara teslim etti.

Diger yaralinin acil durumu nedeniyle Türk Silahli Kuvvetlerinden helikopter talep edildi. Çagri üzerine kaza kirim alanina gelen helikopter, UMKE ekipleri tarafindan sedye üzerinde kurulan çelik halat asansör yardimiyla yaraliyi aldi.

112 Acil Hizmetler Baskani Dr. Ahmet Ergin, gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye'nin afetlerin eksik olmadigi bir konumda oldugunu söyledi.

Tatbikata katilan personele tesekkür eden Ergin, "Tatbikatlarimizda önce teorik egitimlerimiz var. Her yil farkli bir senaryo üzerine tatbikat yapiyoruz. En degerli hazinemiz olan personelimizi zinde tutmak, her türlü afete hazir tutmak adina bunlari yapmaktayiz." dedi.

Konya UMKE Sorumlusu Dr. Ömer Göksu da 2 gün uçak enkazi üzerinde çalistiklarini belirterek, "Emeklerimizin karsiligini aldik. Amacimiz hazirlik, arkadaslarimizin imkan ve kabiliyetlerini görmekti. Kurumlararasi diyalog ve is birligini de gelistirdik. 'Nerede biz onlari tamamlariz, onlar bizi tamamlar' bunu gördük. Bunlar ülkemizin gelecegi adina önemliydi." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile