HAVVA DEREAGZI - Konya'nin Karapinar ilçesinde yasayan 15 yasindaki Irem Askin, Kur'an-i Kerim'i 3 ayda ezberledi.
Askin, AA muhabirine, ilçedeki Merkez Kiz Kur'an Kursu'na, Kur'an-i Kerim okumayi ögrenmek için basvurdugunu, ancak egitim sonunda hafiz olarak mezun oldugunu söyledi.
Ortaokulu bitirdikten sonra hafizligini yaptigini belirten Askin, açik ögretimde sürdürdügü lise egitiminin ardindan üniversite sinavlarina girerek doktor olmak istedigini vurguladi.
Askin, kursta ezber sayfalarinin zamanla çogaldigini belirterek, "Hocam yapabilecegimi gördügü için 1'den 5'e, 5'ten 7'ye, 7'den 10 sayfaya kadar artirarak ezber ödevi vermeye basladi. Benim bunlari da hizli bir sekilde ezberleyip kendisine okudugumu görünce günlük ezber sayim 15 sayfaya ve en sonunda 1 cüze çikti. 1 cüzü kolaylikla ezberleyip dersimi verebiliyordum." dedi.
Normalde hafizligin yaklasik 3-4 yilda tamamlandigini animsatan Askin, "1 sayfayi en fazla 15 dakika içinde, 20 sayfayi 6-7 saat içinde ezberliyordum. Normalde hafizlar ezberlerini yaklasik 3-4 senede tamamliyor, benimki kisa bitti. Allah'in izniyle 3 ayda ezberlerim bitti ve mezun oldum, çok mutluyum." dedi.
Askin, basarilarinin devam etmesi için çalisacagini vurgulayarak, sunlari kaydetti:
"Okul hayatim da basariliydi, sükürler olsun Kur'an-i Kerim hayatimda da basarili oldum. Az çalistigim derslerde bile fotografik hafizam sayesinde yüksek notlar alabiliyordum, derslerim iyiydi. Gelecek hayatimda da basarili olmak istiyorum. Meslek olarak doktorluk istedigim için tip okumak istiyorum. Devletime, milletime ve insanlara faydali olmak istiyorum. 3 ay gibi kisa sürede elde ettigim bu basaridan sonra okumak istedigim doktorlugu da yapacagima inaniyorum, kendime güveniyorum."
Basarisina çogu kisinin sevindigini ancak bazilarinin da inanmadigini aktaran Askin, "Annem babam çok mutlu oldular, ben de çok mutlu oldum, 600 sayfayi ezberlemek kolay olmadi ama bitirdigimde heyecandan agladim, çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin, bana da yasamayi nasip etsin." diye konustu.
- "Irem'in fotografik bir zekasi var"
Hafizlik öncesi egitmeni Miyase Körpe de Askin'in ilk olarak kendi sinifinda egitim gördügünü, daha sonra hafizlik sinifina geçtigini anlatti.
Askin'daki ezber yetenegi karsisinda hayrete düstügünü aktaran Körpe, sunlari anlatti:
"Her zaman karsilastigimiz bir durum olamadigi için ilk önce insan inanmakta güçlük çekiyor. Irem bir günde ezberlemesi gereken ödevini gün içinde ezberleyip veriyordu. Irem'in Rabbim'in de hikmetiyle farkli bir ezber kabiliyeti var. Bu durumu hafizlik ögreticisi Nihal Sevinç hocamla paylastim, böylelikle bu sürece baslamis oldular. Bir gün ben Irem'i ezber yaparken izledim, 15 dakikada bitirdi. O beni çok hayrete düsürmüstü. Irem'in fotografik bir zekasi var, adeta sayfanin fotografini çekiyor ve karsiya bakarak sayfadan okurcasina ezberini veriyordu. Çok inanilmaz hayret verici bir durumdu."
Merkez Kiz Kur'an Kursu Yöneticisi ve Askin'in hafizlik hocasi Nihal Sevinç ise Irem'in 93 gün gibi kisa bir sürede örnegi az görülen sekilde hifzini tamamlamasina sahit olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.
Anne Muradiye Askin da kizlarinin basarisiyla gurur duyduklarini dile getirdi.
Ögretmenlerinin, Irem'in farkli bir çocuk oldugunu, ezberinin güçlü oldugunu anlattigini dile getiren Askin, "Az çalismasina ragmen sinavlarda iyi notlar aldigini söylerlerdi. 8. sinifi bitirdikten sonra açiktan okumak istedigini söyledi, biz de Kur'an kursuna da gitmesini önerdik. Okuldan sonra kurstaki hocalar da Irem'deki ezber yetenegini fark etmis. O da kabul ederek 3 ay gibi kisa bir sürede basari elde ederek bizleri onurlandirdi. Tip okumak istiyor, her zaman ne isterse yanindayiz. Irem'in hafizlik için aldigi özel bir egitim yoktu." diye konustu.
Karapinar Ilçe Müftüsü Yunus Aydin ise Irem'i ailesini ve emegi geçen ögreticileri tebrik etti.
Diyanet Isleri Baskanligi'nin Kur'an kurslariyla ilgili çok ciddi faaliyetleri olduguna dikkati çeken Aydin, Irem'in de bu faaliyetler kapsaminda açilan kursta basari elde eden ögrencilerden oldugunu sözlerine ekledi.
Konya'da Yasayan 15 Yasindaki Irem 3 Ayda Hafiz Oldu
Kur'ani Kerim'i 3 ayda ezberleyen Irem Askin: 'Annem babam çok mutlu oldular, ben de çok mutlu oldum, 600 sayfayi ezberlemek kolay olmadi ama bitirdigimde heyecandan agladim, çok mutluyum' Egitmen Miyase Körpe: 'Bir gün ben Irem'i ezber yaparken izledim, 15 dakikada bitirdi. O beni çok hayrete düsürmüstü. Irem'in fotografik bir zekasi var, adeta sayfanin fotografini çekiyor ve karsiya bakarak sayfadan okurcasina ezberini veriyordu. Çok inanilmaz hayret verici bir durumdu'



















