Konya'da Yaz Kur'an Kurslari Bitirme Senligi Düzenlendi

Konya'da Yaz Kur'an Kurslari Bitirme Senligi Düzenlendi

Konya’nin Beysehir ilçesinde Yaz Kur’an Kurslari Bitirme Senligi düzenlendi.

Beysehir Ilçe Müftülügü tarafindan Vuslat Parki’nda düzenlenen Yaz Kur’an Kurslari Bitirme Senligine katilan Saban Kondi, burada yaptigi konusmada, Türkiye’de sadece yaz dönemi Kur’an kurslarinda 3 milyona yakin okuyan ögrenci bulundugunu vurgulayarak, “Bu çocuklarimizi bizim Kur’an kurslarimiza, camilerimize, sevgi ve muhabbet yuvalarina gönderen anne ve babalardan Allah razi olsun. Çok tesekkür ediyorum. Camilerimizi sevdiren, Kur’an kurslarimizi adeta sevgi merkezi haline getiren o fedakar din gönüllüsü, din görevlisi hocalarimiza da cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Konya Il Müftüsü Ali Öge de konusmasinda, Konya’da Yaz Kur’an kurslarina devam eden 110 bin ögrenci içerisinde, Beysehir ilçesinin de düzenlenen bu etkinlikle yürütülen çalismalara büyük bir katki sundugunu vurgulayarak, “En hayirli is, Kur’an ile insanlari bulusturmaktir. Ben yavrularimizin hepsini alinlarindan öpüyorum” ifadelerini kullandi. Beysehir Ilçe Müftüsü Gökhan Becerikli de ilçe genelinde bu yaz döneminde 192 Kur’an kursu sinifinda 3 bin 759 çocugu misafir ettiklerini belirtti.

Beysehir Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar ise, her yil oldugu gibi bu yil da Diyanet Isleri Baskanliginin belirledigi çerçevede, Beysehir’de hem camilerde hem de belirlenen okullarda Kur’an kurslari açtiklarini vurgulayarak, “Bu kurslarda sadece Kur’an ögrenme degil, Kur’an ögrenmenin yaninda dinimizin özü olan güzel ahlak, insana ve dogaya saygi, Peygamberimizin(sallallahu aleyhi ve sellem) sünneti, vatan ve millete baglilik, devlet ve bayrak sevgisi gibi milli ve manevi konular da islenmistir” dedi.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir, düzenlenen Yaz Kur’an Kurslari ile programda emegi geçenlere tesekkür etti.

Mehteran gösterileri ve Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programda seslendirilen ilahiler, Kur’an Kursu ögrencilerinin gösterileri, düzenlenen yarismalar yer aldi. Ögrencilere çesitli hediyeler verilirken, çekilislerle sürpriz ödüller de verildi.

Ögrenciler, alanda kurulan eglence parkurunda gün boyunca doyasiya eglendi. Program, yemek ikrami ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile