Konya'da Yol Güzergahinda Satilan Dogal Ürünler Ilgi Görüyor

Konya'da Yol Güzergahinda Satilan Dogal Ürünler Ilgi Görüyor

Konya’nin Karapinar ilçesinde Konya-Adana karayolu üzerinde tezgahlarda satilan dogal ürünler yolcular tarafindan ilgi görüyor.

Karapinar ilçesine bagli Kesmez Mahallesi sakinleri, yolun hemen kenarina kurduklari tezgahlarda tarlalarinda yetistirdikleri yörede "hirtlak" olarak bilinen olgunlasmamis ham kavun denilen kelek ile karpuz ve kavunlari satisa sunuyor. Dogal ürünler araçlariyla yoldan geçen vatandaslardan ragbet görüyor.

Yol kenarinda açtiklari tezgahta satis yapan Yusuf Umutlu, "Ürünler hem taze hem de lezzetli. Toprak yapisi, tohum ve iklimi nedeni ile ürünler bir hayli lezzetli. Bazi ürünleri kurak havada ve kumsal topraklarda yetismesi lezzetli kiliyor. Sürekli müsterilerimiz var. Hayvan gübresi kullaniyoruz. 19 yildir ayni yerimizde hizmet veriyoruz. Buradan gelip geçerken mutlaka bu bölgeye ugrarlar. Her gün tarlamizdan taze ürün hasat edip tezgaha koyuyoruz. Bazi ürünlerimizi özellikle de hirtlagi baska sehirlere de gönderiyoruz. Yoldan geçen ve bizi taniyan, yillardir alisveris yapanlar var. Karayolunda olmamiz tehlikeli olsa da dikkat edip satis yapiyoruz. Müsterilerimizin de güvenligini saglamaya çalisiyoruz. Ürünler lezzetli ve dogal oldugu için tercih ediliyor" dedi.

Yol kenarindaki tezgahtan alisveris yapan yolcular da, hirtlak, kavun ve karpuzlari organik oldugu için aldiklarini belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile