Konya'daki Aile Katliamiyla Ilgili Ortak Açiklama

Konya'daki Aile Katliamiyla Ilgili Ortak Açiklama

Konya’da 7 kisinin katledildigi silahli saldiri ile ilgili siyasi partiler, milletvekilleri, belediye baskanlari ve STK temsilcilerinin katilimiyla basin açiklamasi yapildi. Açiklamada, saldiriyi gerçeklestiren süphelinin yakalanmasi için tüm imkanlarin seferber edildigi, cinayeti etnik bir çatisma gibi sunanlarin amacinin provokasyon oldugu belirtildi.

Dün gerçeklestirilen silahli saldirinin ardindan arastirmalar çok yönlü devam ederken, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP), IYI Parti temsilcileri, milletvekilleri, belediye baskanlari, sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimiyla Mevlana Meydani’nda basin açiklamasi yapildi. Basin açiklamasini katilimcilar adina AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Konya Milletvekili Leyla Sahin Usta yapti. Elim ve herkesin vicdanini sizlatan olayla ilgili Konyalilar olarak bir basin açiklamasi yapmak üzere bir arada olduklarini ifade eden Usta, Konya’yi temsil eden hem siyasi partilerden hem de sivil toplum kuruluslarindan katilimcilar oldugunu ifade etti.



Usta açiklamada sunlari kaydetti:

“Konya’nin merkez Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde yedi vatandasimizin ugradigi silahli saldin sonucu hayatini kaybettigi olayla ilgili Cumhuriyet Bassavciligimizca sorusturma yapiliyor olup olayin tüm yönleriyle aydinlatilmasi için gerekli tüm islemler baslatilmistir.

Dün meydana elim hadisenin faili oldugu kamera görüntüleri ile degerlendirilen süphelinin yakalanmasi için tüm imkanlar seferber edilmistir. Ayni aileden yedi kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili olarak aralarinda olayi gerçeklestiren ve halen yakalama çalismalari devam eden süpheli disinda 10 kisi gözaltina alinmis olup adli islemler sürmektedir. Söz konusu islenen cinayeti etnik bir çatisma gibi sunanlarin amaci provokasyondur. Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif amaçlan ve açiklamalari olanlar ülkede kapsamli bir iç karisiklik çikarma heveslisidirler. Insanlarin acilari üzerinden siyaset yapanlarin, Türkiye’nin kardesligini hedef alanlarin amaci ülkede nefret söylemi üretmektir. Olay tüm detaylariyla bir etnik çatisma degilken bunu Türk-Kürt çatismasi olarak gösteren odaklar kardesligimizi, birlik ve beraberligimizi hedef almaktadir. Bu topraklar üzerindeki kardeslik sarsilmaz baglarla birbirine baglidir. Acilar üzerinden provokasyon üretenlerin hesaplan hep bosa çikacaktir. Irkçi nefret söylemleri üretmeye çalisanlarin yaptiklari büyük bir sorumsuzluktur. Konya’mizin, Türkiye’mizin birlik ve beraberligine kastetmeye çalisanlar hedeflerine asla ulasamazlar ve buna kimsenin gücü yetmez. Allah birlik, beraberlik ve kardesligimize zeval getirmesin. Kaybettigimiz 7 cana bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, olayin aydinlatilmasi için çalisan yetkililerimize kolayliklar diliyorum. Konunun sonuna kadar takipçisi olacagiz. Ailemizin acisi hepimizin, tüm Konya’mizin ve Türkiye’mizin acisidir. Ailemizin yanindayiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile