Konya'daki Tur Otobüsü Kazasi Açiklamasi 6 Ölü, 41 Yarali

Konya'daki Tur Otobüsü Kazasi Açiklamasi 6 Ölü, 41 Yarali

Konya’da tur otobüsünün buzlanma ve tipi nedeniyle sarampole devrilmesi sonucu hayatini kaybedenlerin sayisi 6’ya yükselirken, 41 kisi de yaralandi.

Kaza, saat 07.00 siralarinda Konya-Aksaray Karayolunun 47. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Izmir’den Kapadokya’ya gezi için gidenleri tasiyan Metin Ç. (49) idaresindeki 48 J 8148 plakali Mercedes marka tur otobüsü tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çikarak sarampole devrildi. Kazada 2’si soför, 45 yolcu olmak üzere 47 kisinin bulundugu otobüste bulunan Büsra Nur Kaçan, Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mehmet Alçik, Aslihan Akdogan ve Mustafa Karakan hayatini kaybederken, 41 kisi yaralandi. Kaza ihbari üzerine olay yerine çok sayida saglik, polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri de genis güvenlik tedbirleri aldi. Yaralilar ambulanslarla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi ve Konya Sehir Hastanesine kaldirildi. Olay yerinde hayatini kaybedenlerin cansiz bedenleri de Cumhuriyet Savcisinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan Sehir Hastanesi morguna kaldirildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatilirken Konya Cumhuriyet Bassavciligi’ndan yapilan açiklamada, “Sorusturma kapsaminda Cumhuriyet Bassavci Vekilimiz koordinesinde olay yeri islemleri, adli islemler ve otopsi islemleri için 3 Cumhuriyet Savcisi görevlendirilmistir. Kazaya karisan otobüsün 2 soförü yürütülen sorusturma kapsaminda Cumhuriyet Bassavciligimizin talimati ile gözaltina alinmistir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile