Konya Fide'de Satislar Basladi

Konya Fide'de Satislar Basladi

Konya’nin ilk ve tek fide üretim tesisi Konya Fide’de satislar basladi.

Konya’nin ilk ve tek sebze fidesi üretim tesisi olan Konya Fide’de yeni sezon satislari basladi.

2019 yilinda Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi öncülügünde Karatay Ziraat Odasi ve Konya Sebze Üreticileri Birligi isbirliginde ve KOP destegiyle kurulan Konya Fide, kaliteli ürünleri ve fiyat politikasiyla bu yil da satislar baslar baslamaz üreticilerin gözdesi oldu.

Üreticiler fideleri dört noktadan alabilecek

Konya Fide’de 2024 satislari dört ayri noktada gerçeklestirilecek. Karahüyük Mahallesi Damlakaya Sokak’ta bulunan ‘Sebze Fidesi Üretim Tesisi’ merkezli gerçeklestirilecek satislar, çiftçilerin ve hobi amaçli ekim yapanlarin daha kolay ulasimini saglayabilmek amaciyla Harmancik, Saraçoglu ve Karatay Ziraat Odasi Satis Noktalarinda da gerçeklestirilecek.

“Çiftçilerimizin yeni sezonu hayirli ve bereketli olsun”

Yeni sezonun üreticiye ve Konya tarimina hayirli ve bereketli olmasi temennisinde bulunan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Meram Belediyesi öncülügünde kurulan sebze fidesi üretim tesisinin, Meram ve Konya çiftçisine kaliteden verime, uygun fiyattan kapasitesine ve sundugu kaliteli hizmete kadar her yönden büyük yarar sagladigina vurgu yapti. Konya Fide’nin sehir için bu alanda bir ilk ve tek oldugunu hatirlatan Baskan Kavus, “Sebze Fidesi Üretim Tesisi sayesinde ekilecek fideler, Konya’nin iklimine uygun, hastaliktan uzak, ari ve hibrit tohum yöntemiyle üretiliyor. Üreticinin nakliye maliyetini düsürüyor, nakliyeden kaynaklanan sikintilari önlüyor. Kalitesi ve uygun fiyat politikasiyla da Konya çiftçisinin en çok tercih ettigi merkez oldu. Konya Fide iste bu avantajlarla yeni sezon satislarina basladi.

Tüm üreticilerimizi bu kaliteyi yasamaya davet ediyorum” dedi.



Vatandaslar tesisin hizmetlerinden ve fidelerin kalitesinden çok memnun

Sezonun açilmasiyla birlikte Konya Fide Üretim Tesisinden fidelerini alan vatandaslar da tesisin hizmet politikasindan ve ürünlerin kalitesinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Üç yildir burayi tercih ettiklerini belirten vatandaslar, “Konya Fide’nin ürünlerinden ve hizmetlerinden çok memnunuz. Ürünlerin kalitesi ve verimi çok güzel. Böyle bir tesisi kazandirdigi için Meram Belediyesine ve Baskan Mustafa Kavus’a tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Ilk defa tesisten fide aldiklarini belirten vatandaslar ise “Bu yil burayi tercih etmemizin sebebi tavsiye üzerine oldu. Buradan fide alanlar çok memnun kaldiklarini söylediler. Biz de bu tavsiye üzerine bu yil fideleri buradan aliyoruz. Ürünler gibi hasadimiz da güzel olur insallah” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile