Konya Genelinde Türkiye Yüzyili Maarif Modeli Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Konya Genelinde Türkiye Yüzyili Maarif Modeli Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan kamuoyunun görüsüne açilan "Türkiye Yüzyili Maarif Modeli" müfredat programi kapsaminda, Il Milli Egitim Müdürlügü ve ilçe milli egitim müdürlükleri tarafindan bilgilendirme toplantilari düzenlendi.

Ilk olarak Konya Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde gerçeklestirilen toplantida Konya Il Müdürü Murat Yigit; Konya Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri, ilçe milli egitim müdürleri ve sube müdürlerine yönelik müfredatla ilgili bilgilendirme sunumu gerçeklestirdi. Daha sonra okul müdürlerini bilgilendirmek amaciyla 31 ilçedeki milli egitim müdürlükleri tarafindan toplantilar düzenlendi.

Karatay, Selçuklu, Meram ve Çumra’daki toplantilara katilan Il Müdürü Murat Yigit, ögrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki yönden güçlü insan olarak yetistirilmesini amaçlayan "Türkiye Yüzyili Maarif Modeli"nin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini dileyerek müfredat programinin içerigi hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Il Müdürü Murat Yigit, dünyada ve ülkemizde yasanan degisim ve dönüsümlerin çocuk ve gençleri günümüzün gerektirdigi bilgi ve becerilerle donatma ihtiyacini ortaya çikardigini, Milli Egitim Bakanligi tarafindan yenilikçi politika ve uygulamalarla hazirlanan müfredatla bu ihtiyacin giderilecegini belirtti.

Sadelestirilmis içerigi ile Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’nin ögrencilerin ilgili konuyu derinlemesine ögrenme imkan saglayan becerikli odakli, bütüncül bir egitim yaklasimi oldugunu söyleyen Murat Yigit, Türkiye Yüzyilinda gelecegin Türkiye’sini insa etmek için bilge nesiller yetistirmeyi hedefleyen müfredatla milli bilince sahip iyi, dogru, faydali ve güzel olani yapmayi ideal edinmis insanlarin yetistirilmesinin hedeflendigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile