Kanser tedavisi için Ankara ve İstanbul gibi büyük illere gitmek zorunda kalanların gözü, kısa bir süre içinde açılacak olan Onkoloji Hastanesi'nde. Konya, Aksaray, Mersin, Niğde, Isparta ve Karaman illerindeki hastalar için büyük önem taşıyan hastane son sistem cihazlarla donatıldı. 2004 yılına kadar Konya'da Onkoloji Hastanesi olmadığı için il dışına giden hastalar, artık kendi şehirlerinde her yönüyle tedavi imkânı bulacak. Modern bina ve en son teknoloji ile donatılan Onkoloji Hastanesi 85 yatak kapasitesine sahip.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melih Cem Börüban, hastanenin 3 ile 4 milyon arasında bir nüfusa hizmet vereceğini açıkladı. Her yıl 2 bin yeni hastanın kliniklerine başvurduğunu anlatan Börüban, bu sayının her geçen gün daha da arttığını ifade etti. 7 katlı olarak inşa edilen hastanenin son derece modern odalardan oluştuğunu söyleyen Börüban, "Hastalarımız güzel bir ortamda tedavi görecek. Odalarda televizyon, banyo, tuvalet ve merkezi klima bulunuyor. Ayrıca, hastaların güvenliği için de odalarda, banyo ve tuvaletlerde acil durumlarda hemşire çağırma düğmeleri yer alıyor." dedi.
Konya'da 28 yataklı bir onkoloji servisinin bulunduğu bilgisini veren Melih Cem Börüban, yakın bir zamanda hizmete girecek Onkoloji Hastanesi'nin açığı kapatacağını bildirdi. Hastane bünyesinde Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Kemik İliği Transplantasyon üniteleri ve poliklinikler yer alıyor.
Konya Onkoloji Hastanesi çok yakında hizmete açılıyor
Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde, İl Özel İdaresi, işadamları, üniversite ve hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Onkoloji Hastanesi, İç Anadolu'nun kanserle mücadele merkezi haline gelecek. Yarın (7 Ocak) hasta kabulüne başlayacak hastane, önümüzdeki günlerde resmi açılışını gerçekleştirecek.