Konya OSB Tarafindan Iskenderun'a Kazandirilan Ilkokulun Açilisi Yapildi

Konya OSB Tarafindan Iskenderun'a Kazandirilan Ilkokulun Açilisi Yapildi

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) tarafindan Hatay’in Iskenderun ilçesine kurulan 203 konteynerlik “KOS Konteyner Kent Yasam Merkezi”ne yapilan ilkokulun açilisi gerçeklestirildi.

9 derslikten olusan 140 ögrenci kapasiteli ilkokulun açilisinda konusan Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) Baskani Memis Kütükcü, Konya OSB sanayicilerinin deprem anindan itibaren bölge halkinin yaninda oldugunu söyledi.

Depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Kütükcü, “Yaralarimizi birlikte sarmaya devam edecegiz. Daha önce bölgemizin gida ve isinma ihtiyaçlarinin karsilanmasindan arama-kurtarma faaliyetlerine destek verilmesine, su anda içinde bulundugumuz 203 konteynerlik KOS Yasam Merkezi’nin insasina kadar her alanda destek verdik. Su anda da yavrularimizin egitim hayatlarini kesintisiz bir sekilde devam ettirebilmesi için yaptigimiz Iskenderun 100. Yil Ilkokulumuzun açilisinda bir aradayiz. 140 ögrenci kapasitesine sahip egitim yuvamizda 8 sinif, bir müdür odasi, bir ögretmenler odasi, bir rehberlik odasi ve bir anaokulu sinifi yer aliyor. Okulumuzun hayirli olmasini temenni ediyor, gelecegimiz olan çocuklarimiza basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kütükcü, konusmasinda Iskenderun’da yapilan çalismalara destek veren Konyali Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerine, kurum ve kuruluslara da tesekkür etti.

Bölgenin ihtiyacina göre çalisma yapiliyor

Iskenderun Kaymakami Murat Sefa Demiryürek de, KOS Konteyner Kent Yasam Merkezi ve ilkokulun kazandirilmasinda emegi olan herkese tesekkür etti. Demiryürek, “Bugün bu bölgede neye ihtiyaç duyuluyorsa onun çalismasini yapiyoruz. Bu bölgede çocuklarimizin egitim görecegi bir okula ihtiyacimiz vardi. Sag olsun Memis baskanimiz ve ekibi hizli bir sekilde burayi insa ederek egitime kazandirdi” dedi.

Açilisa Iskenderun Belediye Baskani Fatih Tosyali, Iskenderun OSB Baskani Ayhan Tosyali ve Konya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koçak da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile