Konya Otobüs Terminali'nde bayram yoğunluğu yaşanıyor

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Konya'da Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Konya'da Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatilini yakınlarıyla birlikte geçirmek isteyenler, otogarlara akın ediyor. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler, ailelerinin ve sevdiklerinin yanına gitmek için seyahat firmalarının yolunu tuttu.

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yaşan yolcu yoğunluğu, bugün zirveye çıktı. Firma yetkilileri, otobüslerdeki doluluk oranının en üst seviyeye çıktığını, bu nedenle ek sefer koyduklarını dile getirdi.

Metro Turizm Konya Bölge Müdürü Nazım Öksüz, iki gün önce başlayan yolcu yoğunluğunun bugün daha da arttığını söyledi. Yolcuları mağdur etmemek için bütün güzergâhlara en az üç ek sefer koyduklarını dile getiren Öksüz, "Bayram sonrası ayın 18'inden itibaren büyük bir talep yoğunluğu var. Bayram sonrasına da ilave sefer koyacağız. Vatandaşlarımız biletlerini şimdiden alırsa dönüşleri rahat olur." diye konuştu.

Yolculuğa çıkanların çoğunluğunun üniversite öğrencileri ve memurlar olduğu gözlendi. Seyfettin Barlas isimli yolcu, Bitlis'te öğretmen olan eşinin yanına gittiğini anlattı. Kız kardeşinin de kendisiyle birlikte gelmek istediğini ancak bilet bulamadıklarını dile getiren Barlas, "Yoğunluk nedeniyle ben de tanıdıklarım aracılığıyla güçlükle bilet bulabildim. Kardeşime bilet bulamadığım için o gelemeyecek." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile