Konya Ticaret Odasi Meclisi'nde Yapay Zeka Konusuldu

Konya Ticaret Odasi Meclisi'nde Yapay Zeka Konusuldu

Konya Ticaret Odasi’nin (KTO) Nisan Ayi Meclis Toplantisi’nda yapay zekanin is dünyasina etkileri ele alindi. KTO Baskani Selçuk Öztürk, yapay zekanin ilerlemesiyle birlikte tüm sektörlerde köklü degisikliklerin yasanacagina vurgu yaparak, Konya’nin ekonomik potansiyelini daha ileri seviyeye tasimasi gerektigini belirtti.

Konya Ticaret Odasi’nin, Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi gerçeklestirildi.

KTO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplanti, Meclis Baskan Vekili Ömer Faruk Okka tarafindan açildi. Gündemdeki maddelerin görüsülmesinin ardindan, konusmasini gerçeklestirmek üzere Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Öztürk kürsüye geldi. Yapay zeka teknolojisinin is alemine etkileri ile ilgili konusan Baskan Öztürk, yapay zekanin is yapma aliskanliklarini kökten degistirecegini ve bu sürece hizli bir sekilde uyum saglamanin isletmeler için verimlilik, düsük maliyet ve rekabet avantaji saglayacagini vurguladi. Ayrica, Konya Ticaret Odasi Meclisi’nin bu konuda öncü olmasini ve üyelere bu dönüsüm sürecini aktarmasini istedi.

Öztürk, “Konya üretimde ve ticarette çok kisa sürede çok hizli bir atilim gerçeklestirmistir. Ancak su an bulundugumuz noktanin sehrimizin gücünü yansitmadigini, Konya’nin çok daha ileri seviyelerde olmasi gerektigini biliyoruz. Konya Ticaret Odasi olarak kurdugumuz ekosistemle firmalarimiza istihdam, ihracat, verimli ve nitelikli üretim konularinda öncülük eden, yol gösteren bir modeli hayata geçirdik. Bunun yani sira, çagimizin üretim ve ticaret anlayisinda yenilik ve degisim sürecinde firmalarimizla yol arkadasligi yapmakta; teknolojik dönüsüme sehrimiz reel sektörünün en hizli sekilde uyum saglamasi, hatta firmalarimizin bu konuda öncü olmasi için politikalar gelistirmekte, projeler yürütmekteyiz. Internet ve akilli telefonlarin ticaret ve üretim anlayisinin degisiminde üstlendigi rol tartisilmazdir. Bugün, Yapay Zeka teknolojinin ilerlemesi ile daha büyük bir degisimle karsi karsiyayiz. Tüm sektörlerimizin kökten etkilenecegi bu süreçte is yapma aliskanliklarimiz tamamen degisecektir. Isletmelerimizde verimlilik, düsük maliyet ve rekabet avantaji elde etmenin yolu bu sürece en hizli sekilde uyum saglamaktan geçmektedir. Konya Ticaret Odasi Meclisi’nin bu konuda öncü olmasini ve tüm üyelerimize iletmelerini istiyoruz. Konya’nin ekonomik potansiyelini daha ileri seviyeye getirmesi için bu dönüsüm sürecinde öncü olmasi gerekmektedir” dedi.

Konusmasina Türkiye ekonomisindeki gelismeler ve beklentiler konulu sunumla devam eden Öztürk, “Yerel seçimlerin ardindan, is alemi olarak artik beklentimiz ekonominin gündemin ilk sirasinda yer almasidir. Önümüzde 2028’e kadar seçimsiz bir dört yil bulunmaktadir. Ülkemizin üretim gücünün korunmasi ve firmalarimizin sürdürülebilirliginin devami için bu dört yillik zaman dilimini hep birlikte çok iyi degerlendirmeliyiz. Yatirimlarin devami için, beklentilerin etkin bir sekilde yönetilmesi, güvenin yeniden tesis edilmesi ve öngörülebilirligin saglanmasi gerekiyor” dedi.

Baskan Öztürk, Konya Ticaret Odasi, KTO Karatay Üniversitesi ve KTOTEK’in faaliyetleri ile ilgili sunum yaparak konusmasini tamamladi. Toplantida söz alan Meclis Üyeleri de görüs ve önerilerini paylasarak katkida bulundu. Meclis Üyeleri Naim Gökbas ve Mustafa Bozdam gündemdeki konularla ilgili düsüncelerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile