Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Açıklaması

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ahiliğin, bu ülkede aradan geçen 900 yıla rağmen ürettiği değerleri yaşatan bir sistem olduğunu söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahilik geleneğinin aradan geçen 900 yıla rağmen devam ettiğini ifade etti.

Anadolu'nun 12, 13, 15 ve 16 yüzyıllarda ekonomik açıdan mutlu ve refah olduğunu dile getiren Doğan, Konya'yı o dönemlerdeki hale getirmek için çalışacaklarını bildirdi.

Ahilik Haftası'nın hayırlı olmasının dileyen Doğan, şunları kaydetti:

''Ahilik, bu ülkede aradan geçen 900 yıla rağmen ürettiği değerleri yaşatan bir sistem. Bugün annesinin kucağında yeni doğmuş bir yavru bile örfümüzü, adetimizi, geleneğimizi işte o sistemden ilhamla almaya devam ediyor. Geleceğe doğru da bu değerler sistemini devam ettirmek için değerler eğitimine ihtiyaç duyuyoruz. Bu değerler eğitimini verirken iyi örneklerin sürekli gündemde tutulması, mümkün olduğu derecede de yanlış uygulamaların ortak bir dille dışlanması gerekiyor. Toplum bunu üretebildiği ölçüde de gelecek nesiller için hayırlı bir geleceği hazırlayabilecektir.''

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ise üretim yapmanın ahilik için önemli olduğuna dikkati çekti.

Ahiliğin ülke kaynaklarını en gerçekçi ve insancıl bir biçimde kullanmayı gerektirdiğini söyleyen Duvarcı, işçi, işveren, müşteri üçlüsü arasındaki insani ve adil dengelerin göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

AK Parti Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da ahiliğin gelecek nesillere aşılanabilmesinin Türkiye geleceği açısından önemine değindi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise ahiliğin doğruluk, dürüstlük, yardım ve sanatın bir arada yürütüldüğü önemli bir müessese olduğuna vurgu yaptı.

Programa, AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve oda başkanları katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile