Konya Yeni İl Halk Kütüphanesi'ne Kavuşuyor

Konya Yeni İl Halk Kütüphanesi'ne Kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Kültür Park'ta yaptırılacak olan yeni İl Halk Kütüphanesi binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, merkez ilçe belediye başkanları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihte bir çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Konya'da farklı ve önemli bir projenin startını verdiklerini belirterek, "Bugün burada Konya adına önemli bir projenin startını vermiş bulunuyoruz. Konya'da belediyeciliğin üç temel ayağı vardır. Bunlardan fiziki belediyecilikte Konya'nın bir ucundan diğerine kadar nakış nakış işlemeye çalışıyoruz. Sosyal belediyecilikte doğum öncesinden ölümden sonrasına kadar devam eden bir hizmet anlayışını geliştirdik ve uygulamaya devam ediyoruz. Bu gayretlerimiz sayesinde geçtiğimiz günlerde sayın Başbakanımızın elinden Sosyal Belediyecilik ödülünü almış bulunuyoruz. Biz takdir edilmek, ödüller almak için çalışmıyoruz ama böyle güzellikler de şevkimize şevk katıyor. Kültürel belediyecilikte de sadece konserler, seminerler, sema törenleri düzenlemek yetmiyor. Bunların ötesinde çalışmalara da ihtiyaç var. Biz de buna göre çalışmalar yapmanın gayreti içindeyiz" dedi.
KÜLTÜR DÜNYAMIZA ÖNEMLİ BİR MÜHÜR VURUYORUZ
Temelini attıkları İl Halk Kütüphanesi ile Konya'nın kültür dünyasına önemli bir mühür vurduklarını dile getiren Başkan Akyürek, "İl Halk Kütüphanesi kültürümüze yeni bir sayfa, yeni imkanlar sağlayacak. Kentimizin bu konudaki bütün ihtiyaçlarına cevap verecek bir binayı kentimize kazandıracağız. Binamızda arşiv, internet salonları, halka açık toplantı salonları, sergi salonları, serbest çalışma odaları, Türkiye'de ilk olacak kitap okuma terasları, çocuk okuma salonları ile engelli vatandaşlarımız için işitsel ve görsel kitap salonları olacak. Ayrıca bu kütüphane Mevlana Kültür Vadisi projemizin de ilk ayağı olmuş oluyor. Yaklaşık 41 eserin Konya'ya kazandırılacağı proje Mevlana Kültür Merkezi'nden bulunduğumuz alana kadar olan bölgeyi kapsıyor" şeklinde konuştu.
KONYA GEÇMİŞİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ SİMGELEYEN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula da, Konya'nın geçmişimizin büyüklüğünü, görkemini simgeleyen önemli bir şehir olduğunu kaydederek, "Konya, geçmişi her anlamda yaşatan, bizim, dünya uygarlığı ile kendimizi karşılaştırdığımızda gurur duyacağımız bir şehrimizdir. Kütüphane, kültürel değerlerin yaşatıldığı, geleceğe aktarıldığı bir yer olacaktır. Burada, Türkiye'de ilk kez bir pilot il olarak kağıt kitap ile elektronik kitabın buluşturulduğu bir kütüphane oluşturulmasını istiyoruz" dedi.
Vali Aydın Nezih Doğan ise, Konya'nın taşı toprağı kültür ve medeniyet olan bir şehir olduğunu belirterek, "Sorumlulukları bu açıdan değerlendirmek lazım. Konya'daki bu kültür ve medeniyetin yeniden inşası konusunda hemfikiriz. Konya'nın binlerce yıllık imbiğinden süzülüp gelen tarihine ve medeniyetine sahip çıkmak gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Halk Kütüphanesi'nin temeline ilk harç, protokol üyelerinin butona basmasıyla atıldı. Protokol üyeleri ayrıca, Belediye tarafından Kültür Park'a yaptırılan Saraybosna Sebili'nin de ilk harcını attılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile