Konyaaltı’nın sokakları Calendula, Şebboy, Aslanağzı, Lahana, Çin Karanfili ve Menekşe gibi mevsimlik çiçekler ile süslenecek. Aynı zamanda çalı grubu üretiminin de yapıldığı fidanlıkta; park ve meydanlarda kullanılmak üzere Duranta, Taflan, Kır Papatyası, Kedi Tırnağı, Katır Tırnağı, Japon Gülü, İrisina, Biberiye, Loropetalum ve Sedum gibi bitkilerde yetiştiriliyor. İhtiyaç duyulan alanlarda kullanılmak üzere tesiste bitki üretimi yıl boyu devam ediyor.
Konyaaltı sınırları içinde yeşil alan miktarını her geçen yıl arttırdıklarına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fidanlıkta hem kendi bitkilerini ürettiklerini hem de önemli bir tasarruf sağladıklarını söyledi.
Konyaaltı Belediyesi olarak kış aylarına yönelik tüm hazırlıkların tamamlandıklarını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, fidanlıkta da bitki üretimine yıl boyunca devam ettiklerini kaydetti.
Muhittin Böcek, “200 bin bitki üretimi gerçekleştirildi.
Üretilen kışlık bitkiler ile cadde ve sokaklarımız süslenecek. Vatandaşlarımızın da katkılarıyla daha yeşil bir Konyaaltı için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Konyaaltı Belediyesi Kendi Bitkisini Kendi Üretiyor
Konyaaltı Belediyesi, park ve meydanlarda kullanılan bitkileri de kendi üretim tesislerinde yetiştiriyor. Konyaaltı Belediyesi, park, yeşil alan ve meydanlarda kullanılmak üzere her yıl ortalama 300 bin mevsimlik çiçek üretiyor. Çakırlar Bölgesi’nde 160 bin metrekare alan üzerine kurulan fidanlık ünitesinde mevsimlik bitki, ağaç ve ağaççık üretimi yapan Konyaaltı Belediyesi, kış sezonu için 200 bin adet bitki üretimi gerçekleştirdi.