Konyaalti Belediyesi Kiz Ögrenci Yurdu Kayitlari Basladi

Konyaalti Belediyesi Kiz Ögrenci Yurdu Kayitlari Basladi

Konyaalti Belediyesi Zübeyde Hanim Yüksekögrenim Kiz Ögrenci Yurdu, yeni egitim-ögretim dönemi için kayit almaya basladi.

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne bagli Zübeyde Hanim Yüksekögrenim Kiz Ögrenci Yurdu, yeni dönemde 22 odasi ve 87 ögrenci kapasitesiyle yüksekögrenim ögrencilerinin hizmetine açiliyor. Pandemi döneminde üniversitelerin yüz yüze egitime ara vermeleri nedeniyle bir süredir kapali olan yurt, yüz yüze egitimlerin baslayacagi yeni egitim-ögretim dönemine hazir hale getirildi.

Güvenlik sistemi, sabah kahvaltisi, aksam yemegi, internet, klimali odalari, çamasirhane, etüt odasi, kütüphane, mescit ve 7/24 sicak su imkanlariyla 5 yildizli otel konforunu aratmayan Kiz Ögrenci Yurdu’ndan Akdeniz Üniversitesi’ne servis imkani da bulunuyor.

"Yeni yurt"

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, Zübeyde Hanim Kiz Yurdu’nun yeni egitim-ögretim yilina hazir hale getirdiklerini söyledi.

Üniversitelere yerlesen ögrencilerin barinmaya sorunlarinin ciddi bir problem oldugunu belirten Esen, bu sorunu asmak için çabaladiklarini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi yerleskesine yakin bir bölgede yeni bir yurt yapma hedefleri oldugunu dile getiren Esen, yurtlarda önceligi kiz ögrencilere verdiklerini söyledi.



Baskan Esen, “Ögrencilerin barinma ihtiyaçlarina yönelik destekler saglamak sosyal belediyeciligin geregidir. Biz de Konyaalti Belediyesi olarak, özellikle kiz ögrencilerimizin barinma ihtiyaçlarini karsilamak üzere, Liman Mahallesi’nde bulunan ögrenci yurdumuzu yeni dönem için hazir hale getirdik. Her türlü imkanla ögrencilerimizi evlerini aratmayan sicak bir yuvaya kavusturacagiz’ dedi.

"Kayit belgeleri"

Konyaalti Belediyesi Zübeyde Hanim Yüksekögretim Kiz Ögrenci Yurdu’na kayit yaptirmak isteyen ögrenciler, ögrenci belgesi, sabika kaydi, nüfus cüzdani, saglik raporu, fotograf ve ikametgah belgesi ile Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne basvuru yapabilir. Bilgi almak isteyen vatandaslar belediyenin 0242 245 55 34 numarali telefon hattindan görüsme saglayabilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile