Konyaalti'nda Mahallelere Mobil Atik Getirme Merkezi Yerlestiriliyor

Konyaalti'nda Mahallelere Mobil Atik Getirme Merkezi Yerlestiriliyor

Konyaalti Belediyesi, çevre kirliligini önleme ve geri dönüsüm atiklarini ekonomiye yeniden kazandirma çalismalari kapsaminda ilçe genelinde bes noktaya ‘mobil atik getirme merkezi’ yerlestirdi.

Konyaalti Belediyesi, ‘sifir atik projesi’ kapsaminda Toros Mahallesi Muhtarligi önü, Uluç Mahallesi Çayirli Haci Mustafa Karabulut Parki, Liman Mahallesi Sehit Hava Binbasi Cengiz Toytunç Parki, Kuskavagi Mahallesi Dr. Orhan Yener Parki ve Liman Mahallesi Dostluk Parki olmak üzere bes noktaya ‘mobil atik getirme merkezi’ yerlestirdi. Simdilik bes mahallede konumlandirilan merkezlerde küçük elektronik esyalar, kagit ve karton atiklari, plastik ve metal atiklari, cam, tekstil ve pil atiklari amacina uygun bir sekilde toplanacak.

“Nüfus yogunluguna göre planlaniyor”

Baslangiçta nüfusun yogun oldugu 5 noktaya yerlestirilen mobil atik getirme merkezleri, her 8 bin-12 bin kisiye 1 adet olacak sekilde planlanarak hayata geçirildi ve yogunluk siralamasina göre 15 farkli noktaya daha yerlestirilmesi planlaniyor.

“7 tür atik toplaniyor”

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, 7 ayri atik türünü geri dönüsüme kazandirabilmek için ilçe genelinde bes noktaya mobil atik getirme merkezi yerlestirdiklerini söyledi.

Esen, ‘‘Gerek çevre kirliligini ortadan kaldirmada, gerekse ekonomiye ve üretime sagladigi katki anlaminda geri dönüsümün ilçemize, sehrimize ve ülkemize saglayacagi pozitif etkinin farkindayiz ve çalismalarimizi buna göre yapiyoruz. Bütün vatandaslarimizin da bu konuda duyarli olmalarini diliyorum’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile