Konyaaltı'nda Tüm Programlar İptal Edildi

Antalya’da, Konyaaltı Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini ve Konyaaltı Spor Kompleksi’nin açılışını Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal etti.


Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından yurtta milli yas ilan edildi. Ulusal yasa Konyaaltı Belediyesi de destek vererek önceden belirlenen programlarını iptal ettiğini açıkladı

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 19 Mayıs Pazartesi günü spor kompleksinin açılışını ve Kıraç konseri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı etkinlik programlarını maden faciası nedeniyle iptal ettiklerini söyledi.

Hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet dileyen Belediye Başkanı Böcek, şöyle konuştu: “Manisa Soma’da maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Konyaaltı Spor Kompleksi’nin açılışını da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcılarımız ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirecektik. Bu üzücü olay karşısında açılışı, Kıraç konserini, tüm etkinliklerimizi iptal ediyoruz. İktidar ve muhalefet olarak herkes zaten orada. Yine de elimizden geleni yaparız.”

KONYAALTI SAHİLİNDE KIYASIYA REKABET
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin son durumuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Benim söylediklerim açık ve nettir. Kimse bu sahille ilgili ucuz politika yapmasın. Menderes Türel, 5 yıl aradan sonra tekrar seçilmiştir. Ama bu halk beni de dördüncü dönem seçmiş, belediye başkanı olarak görevlendirmiştir. Sahili siyasete alet edenler kendileridir. İhanet diye bir şey yoktur. Menderes Türel’in mecliste alınan iptal kararının ardından bir şokla söylediğini düşünüyorum. Bana verilirse sahili yeniden daha iyi yerlere getiririm. Başkan Türel’in destek vereceğini ümit ediyorum. Türel, sahille ilgili neyi vaat ettiyse aynısını bende vaat ediyorum. Yeter ki vatandaşlar rahat etsin."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile