Konyaalti Sahilindeki Engelsiz Plaj, Turistlerin De Gözdesi

Konyaalti Sahilindeki Engelsiz Plaj, Turistlerin De Gözdesi

Konyaalti Sahili’nde yer alan Antalya Büyüksehir Belediyesi Engelsiz Plaj, engelli turistlerin de gözdesi oldu.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Engelsiz Plaji, yerli ve yabanci misafirlerini agirlamaya devam ediyor. Konyaalti Sahili’nde hizmet veren Engelsiz Plaj, Antalyalilarin yani sira kente tatile gelen yerli ve yabanci engelli bireylerin de tercihi oluyor. Tatil keyfini Engelsiz Plaj’da yasayan denize kolay erisebilmenin mutlulugunu yasiyor.

Engelli bireyler, cankurtaran ve görevli personelin yardimiyla plaja asansör sistemi veya özel rampali platformlar araciligiyla kolayca denize erisebiliyor. Bu sayede denize rahatlikla ulasabilen engelli bireyler, Akdeniz’in serin sularinin tadini çikariyor. Engelsiz Plaj yabanci misafirlerin de tatillerini mutlu geçirmelerine imkan sagliyor.

"Günlük bin 500 kisiyi agirliyor"

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Fatin Iltar, engelsiz plajin gördügü ilgiden son derece mutlu olduklarini belirterek, “Plajimiza dünyanin her yerinden engelli insanlar geliyor. Gelen turistler de hizmetten oldukça memnun. Eylül ayi itibariyla hafta sonu 1500 civari engellimize hizmet vererek onlarin da mutlu olmalarini sagliyoruz” dedi.

"Turistler memnun"

Almanya’dan tatil için gelen Durali ve Yasemin Tunç çifti ise Engeliz Plajda korkmadan denize girdiklerini ifade etti.

Plajin girisinde güler yüzle karsilandiklarini ifade eden Tunç çifti “Büyüksehir Belediyesi’nin engelli bireyleri düsünmesi ve bu hassasiyeti çok hosumuza gitti. Çalisanlar her seferinde güler yüzle karsiliyor. Denize korkmadan giriyoruz, cankurtaranlarin yakinlarda olmasi ise güven veriyor. Plajda pozitif bir enerji oldugunu hissediyoruz ve sik sik gelip saatlerce kaliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile