Konyalı 90 Genç, Bursa Kent Konseyi'ni Ziyaret Etti

Konyalı 90 Genç, Bursa Kent Konseyi'ni Ziyaret Etti

Konya Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni ziyaret etti.

Konya Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi 90 genç, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bursa Kent Konseyi ofislerde yapılan toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz, Gençlik Meclisi’nin 1996 yılında Yerel Gündem 21 Gençlik Çalışma Grubu olarak faaliyete başladığını, 2009 yılından itibaren Bursa Kent Konseyi çatısı altında Gençlik Meclisi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Gençler adına politika üretmeyi de hedeflediklerini anlatan Öksüz, gençlerle beraber gençlik için sosyal ve kişisel gelişim alanlarında çeşitli projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, tarihteki önemli devletlerinin kurulduğu ve başkentlik yapmış olan Konya’dan gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bursa’nın da Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar olduğunu hatırlatan Pala, Bursa’nın da Konya gibi evliyalar şehri olduğunu ifade etti.

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdürrahim Arslan ise, Konya’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursa Gençlik Meclisi’ni yakından takip ettiklerini belirten Arslan, Bursa’daki modeli örnek aldıklarını ifade etti.

Konuşmaların sonunda Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdürrahim Arslan tarafından Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz’e Mevlana tablosu hediye etti. Ziyaretin sonunda Konya’dan gelen gençler, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni (Merinos AKKM) de gezerek yetkililerden bilgi aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile