Konyalı Şehidin Dedesinden Teröre Tepki

Konyalı Şehidin Dedesinden Teröre Tepki

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı’nda sürdürülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un 75 yaşındaki dedesi İzzet Akkoç, teröre tepki göstererek, "Yalandan savunma olmaz.

Hudutları korusunlar, sokmasınlar içeri. Buradaki yataklık yapanları affetmesinler" dedi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un baba ocağına taziye ziyaretleri sürerken, dede İzzet Akkoç teröre tepki gösterdi. İzzet Akkoç, "Yalandan savunma olmaz. Hudutları korusunlar, sokmasınlar içeri. Buradaki yataklık yapanları affetmesinler. Herifler orada mazot kaçırıyor. Heriflere maaş bağlanıyor. Ne demek oluyor bu. Teşvik ediyorlar teröristi. Başka işten bul ekmeğini. Günah ya günah. Milletin evlatları ölüp ölüp gidiyor. Şimdi yazsınlar gönüllü olarak giderim askere. 75 yaşında onun karşısında dikileceğim. Başımıza geldi. Allah başkalarının başına getirmesin. Ben büyüttüm, babası çok küçükken öldü. Vatanı kurtarmak için biz de gideriz askere. Biz de şehit oluruz. Teröristin karşısına adam gibi çıksınlar. Sen dur, sen vur demesinler. Gözüne ilişti mi vursunlar. O vuruyor bizi. İlla kaçakçılık mı yapacaklar. Benim gibi tarla sürsün, çoban olsun ekmeğini kazansın. Yasak değil mi o mazotu getirmek. Bizde bir gram mazot buldular mı ceza yazıyorlar. Onlara da maaş bağlanıyor. Ben böyle şeyi kabul etmiyorum. Ben onları ne güçlüklerle büyüttüm. Bütün el işlerinde büyüttüm, okuttum. Birkaç ay önce evlendirdik. 15 gün kala hadi askere, rapor falan kabul etmediler. Garibanın canı yanıyor. Sen vurmazsan o seni vurur" dedi

Şehit İlhan Akkoç'un dayısı Ahmet Karakoç ise, en Son iki gün önce kendisiyle görüştüğünü anlatarak, "Gayet iyiydi. Bir sorunu yoktu ama şehit olmak varmış nasibinde. 70 gün önce evlenmişti. Düğünü Konya’da olmuştu. Eşi hastanede çalışıyor. Operasyon hakkında pek konuşmuyordu, biz de sormuyorduk. Ufak tefek bir şeyler söylüyordu. Biz de canı sıkılmasın, morali bozulmasın diye pek soramıyorduk. En Son Fevzi dayısı görüşmüş. Operasyona gitmeden dün saat 11 gibi. Ona, 'İşim acele, gideceğim. Şu anda operasyona gideceğiz. Gelince ben seni tekrar ararım' demiş. Babası 28 yaşında ölmüştü. Kendisi de 27 yaşında öldü" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile