Konyalılar Camisi Yenilenecek

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Konyalılar Camisi, Mimar Sinan'ın eseri Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nden esinlenerek hazırlanacak tasarımla yenilecek.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede hizmet ömrünü tamamlayan ve ihtiyaca cevap veremez hale gelen camiler dönüştürülüyor. Dönüşüm projesinin ilk uygulaması, Düdenbaşı Mahallesi'ndeki Konyalılar Camisi olacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'in sadece binalarını değil, eskiyen, deprem yönetmeliğine uygun olmayan ve kullanım ömrünü tamamlamış camilerini de hayırsever desteğiyle yenilemek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Bu projemizin ilk uygulamasını Konyalılar Camisi'nde yapacağız. Bu cami, 1980'li yılların ortasında inşa edilmiş. O yıllarda bölgede gecekondu yapılaşması vardı. Şimdiyse gecekonduların yerine modern konutlar inşa edildi. Yeni konutlarla nüfus artınca cami, ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Bu nedenle, ömrünü tamamlayan caminin yenilenmesi zaruriyeti doğdu. Yıkılacak olan caminin yerineyse Mimar Sinan tarafından 1571-1572 yılları arasında İstanbul Fatih'te yapılan Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nden esinlenerek hazırlanacak bir tasarımla yeni bir cami inşa edilecek. Protokol yolu olarak bilinen Gazi Bulvarı'na estetik bir güzellik kazandıracak olan bu eseri, belediye, hayırsever işbirliğiyle yapacağız.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile