Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, ATO Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen ‘Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’ toplantısında bir konuşma yaptı. Yazıcı, Türkiye’de önemli başarılara imza atan kooperatifler olduğunu belirterek, bugün 17 Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, 322 kooperatif ile Türkiye’nin 57 şehrinde 500 binden fazla üretici ortağı olduğunu söyledi.
Birliklerin 2 milyar dolar civarında cirolarının olduğunu ifade eden Yazıcı, birliklerin 5 bin daimi ve 2 bin geçici personeli ile istihdama katkı sağladığını dile getirdi.
Sektördeki önemli sorunlardan birisinin finansman olduğunu belirten Yazıcı, “Bu sorunu bertaraf etmek için KOOP-DES programı ile üretim ve istihdama katkısı olan projeleri nisbi olarak destekliyoruz. Kooperatifçilik Strateji Belgesi, kooperatifçilik sorunlarının çözümünde kamu kuruluşlarına, sektöre ve diğer aktörlere ne gibi görevler düştüğünü ortaya koymaktadır” dedi.
Ortak çalışmalar sonucunda 7 stratejik hedefin belirlendiğini dile getiren Yazıcı, “Bu hedefler altında 36 öncelikli eyleme yer verilmiştir. Bu eylem planının hayata geçirilmesi ile daha güçlü kooperatiflerle daha güçlü Türkiye inşa edeceğiz. Bu planı kooperatifçilikte var olan ‘birlikte iş yapma’ anlayışıyla hayata geçirdik. Bu belgenin sektöre yenilenmeyi ve ihtiyaç duyulan ivmeyi sağlayacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu
Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı' Toplantısı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Kooperatifçilik Strateji Belgesi’nin sektöre yenilenmeyi ve ihtiyaç duyulan ivmeyi sağlayacağına inanıyorum” dedi.



















