Köpege Tekme Iddiasi Ortalik Karistirdi Açiklamasi Iki Komsu Böyle Birbirine Girdi

Köpege Tekme Iddiasi Ortalik Karistirdi Açiklamasi Iki Komsu Böyle Birbirine Girdi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde sokak köpegine tekme iddiasiyla baslayan tartismada iki komsu birbirine girdi. O anlar cep telefonu kamerasi ile saniye saniye kayda alindi.

Olay, dün Düzagaç Mahallesi Davutpasa Caddesi’nde bulunan apartmanda meydana geldi. Burcu Okay, sakat bir sokak köpegine tekme attigi iddiasiyla komsusu Osman Ö. ile tartisma yasadi. Tartismanin büyümesiyle taraflar sözlü olarak birbirine girdi. O anlar cep telefonu kamerasiyla da saniye saniye kayda alindi. Görüntülerde, Osman Ö.’nün öfkelenerek küfür ettigi duyuldu. Burcu Okay’in Osman Ö. hakkinda sikayetçi oldugu ögrenildi.

"Bununla yetinmedi ve daire kapimi tekmeledi"

Olayi anlatan Burcu Okay, "Olay dün saat 14.30 siralarinda ayni apartmanda oturdugum kisi ile gerçeklesti. Kapinin giris yönü bu tarafta olmasina ragmen bu kisi bu bahçe yönünü kullanip, burada yagmurda balkonun altina siginan ve 2 gün önce bir araba çarpan, bu yüzden hizli hareket edemeyen köpegimi tekme atarak buradan uzaklastirdi. Buna ben camdan bakarken sahit olmamla ne yaptigini sordum. Fakat bu kisi cevap vermeyi birakin inanilmaz agza alinmayacak küfürlerle hem beni tehdit etti hem de yanindaki kizinin ayakkabisini atarak zarar görmemi sagladi. Bununla yetinmedi ve daire kapimi tekmeledi. Polisleri aradik, sikayetçi olduk. Hem esinden hem kendisinden sikayetçi olduk. Bir hafta öncesinden yine ayni mevzu vardi. Onun da elimde kamera görüntüleri var. Onunla ilgili avukatim Gölcük Cumhuriyet Bassavciligina sikayet dilekçelerini vermisti. O zaman da anneme ve bana hakarette bulunmustu su anda hakkinda 4 sikayet dosyasi var" dedi.



"Isirma raporu yok, hastane raporu yok"

Burcu Okay, yerel hayvan koruma görevlisi olarak görev yaptigini belirterek, "Doga Koruma ve Milli Marklardan sertifikam var. Ayni zamanda Gölcük Belediyesi ile çalisip bu mahalledeki, basta Gölcük ve Kocaeli’deki popülasyonu dengelemek için Gölcük Belediyesi ile birlikte kisirlastirma seferberligi yapiyoruz. Söyle anlatayim; bu bölgedeki bütün hayvanlar küpelidir, kisirdir, asilari tamdir, hiçbir saldirganlik raporu yoktur. Hiçbir isirma raporu yoktur fakat bu insanlar benim apartmanimda bu kisiye yandaslik eden birkaç kisi ile imza toplayip, ’Apartmani sattiracagiz, sizi de evinizden edecegiz’ diye dün apartman toplantisinda insanlari da tehdit etmisler, imza vermeleri için. Bu apartmandaki kisi ve yandaslari köpeklerin mahallede varligini istemiyorlar. Köpeklerin havlamasini bile çekip belediyeye atiyorlar. Köpeklerin saldirdigini iddia ediyor. Burada bütün çocuklarla konusabilirsiniz. Beslemeleri beraber yapiyoruz zaten. Kendi çocuklari burada köpekleri öpücüklere bogan insanlardi. Daha sonra ailesinin yönlendirmeleri ile köpeklerden korktular. Bu kisi ’Köpekler benim çocuklarima saldiriyor’ diyor. Ne hikmetse bir kayit yok. Ben nasil video kaydi aliyorsam onun da almasini dilerim. Isirma raporu yok, hastane raporu yok" diye konustu.

Doga Koruma ve Milli Parklar’da görevli kisilerin apartmana geldigini aktaran Okay, "Çocuklara ’Köpekleri almamizi istiyor musunuz?’ diye sordular. Onlar da ’Hayir’ dedi.

Sadece kendi çocuklarina saldiriyorlar diger çocuklara saldirmayacak sekilde herhalde ben egittim" seklinde konustu.



"Biz hayvan düsmani degiliz ama bu hayvanlar saldirgan"

Öte yandan, IHA Muhabirinin telefonla ulastigi Osman Ö. ise "Çocuklarimi disari çikaramiyorum. Sürekli köpekler saldiriyor. Imza topladik, 300 kisi olarak sikayetçiyiz bu kadindan. Akli dengesi yok. Saygisi olsa 12 daireye saygi gösterir. Sahitler de var CIMER’e de yazdik. Esim eve girerken beni ariyor kapiya gel diye. Hepimiz tehlike altindayiz. Sürekli iftira atiyorlar, bakkala iftira attilar. Her gün kiskirtiyor, sonra da kameraya çekiyor. Habersiz çekmesi de yasak. 16 kisiyi mahkemeye vermis bu kadin. Herkes suçlu bu kadin mi suçsuz sadece? Motokuryeye saldirdi köpekler. Çocuk yaralandi, getirdigi yemek döküldü, motosiklet hasar aldi. Biz hayvan düsmani degiliz ama bu hayvanlar saldirgan. Kimse hiçbir canliya zevkine vurmaz. Ben ayagimi çocuklarla arasina soktum, vurma yok. Ben çocuklarimin basinda duruyorum disarida sürekli. Bu kadinla da avukatim ilgileniyor, istedigini söylesin" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile