Köpek İrkları Nilüfer’de Yarıştı

Nilüfer Belediyesi ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu iş birliği ile düzenlenen “Irk Standartları Yarışması” renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde Bursa’dan ve Türkiye’nin dört bir yerinden gelen köpekler yarıştı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Şehrin kalabalığında kimi sokakta, kimi evimizde yaşayan hayvanlar, bizlerin karşılıksız sevgisine muhtaç. Bu sayede hayata tutunabiliyorlar. Hayvan sevgisi kişiliğin ve insani duyguların gelişmesine katkıda bulunuyor. Köpek sevgisi sadakati hissetmektir. İnsanı insan yapan bu sevgiyi büyütmek ve özellikle çocuklarımıza bu sevgiyi aşılamak lazım” diye konuştu.

Bursa’nın ilk ve tek köpek parkını 2011 yılında Nilüfer’de açtıklarını vurgulayan Bozbey, “Altınşehir’de açtığımız ve örneklerini yurt dışında gördüğümüz “Can Dostlar” adı verilen parkımızda hayvan sahipleri her gün evcil dostlarını yürüyüşe çıkarıyor. Burada Nilüferli hayvan dostları köpekleriyle keyifli zaman geçirebiliyor. Toplam 1900 metrekarelik alanda yapılan köpek parkında, 345 metrekarelik bir yaya yolu, 3 çeşme, 2 fıskiyeli süs havuzu, 2 kum kavuzu, 12 adet köpek oyun ünitesi ve çeşitli bilgilendirme tabelaları yer alıyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde her yıl binlerce sokak hayvanının aşılarını, bakımlarını, kısırlaştırma işlemlerini yaptıklarını anlatan Bozbey, hayvanseverler için de tedavi, bakım ve pansiyon hizmetleri verildiğini ifade etti.

Bozbey, sokak hayvanlarının hayata tutunması için birçok mahallede, beslenme odakları oluşturduklarını, ilk etapta Altınşehir Mahallesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Hipodrom mevkii, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Görükle Mahallesi ve Atatürk Kent Ormanı olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirilen beslenme odaklarının sayısının yıl sonuna kadar 15’e çıkarılmasının planlandığını kaydetti.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu As Başkanı Ozan Belkıs, canlıların korunması ve bakımına verdiği destekten dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e bir plaket takdim etti.

Saatler süren yarışmada hakemler en iyi köpek ırklarını belirlemeye çalıştı. Konularında uzman hakem heyetlerinin incelemelerinin ardından dereceye giren köpeklerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile