Köprüden uçan otomobilin parçalara ayrıldığı kazada bayan sürücü ölümden döndü

Mersin'de bayan sürücünün kullandığı otomobil köprüden uçtu. Otomobilin parçalara ayrıldığı kazada fırlayan köprünün bariyerlerinden bir parça ise bir

Mersin'de bayan sürücünün kullandığı otomobil köprüden uçtu. Otomobilin parçalara ayrıldığı kazada fırlayan köprünün bariyerlerinden bir parça ise bir iş yerine girdi. İş yeri sahibi olaydan yara almadan kurtuldu. Vatandaşlar ise yıkım kararı bulunan üst geçitte sık sık kazaların meydana geldiğini öne sürerek eylem yapıp yolu trafiğe kapattı.

Alınan bilgiye göre, çarşı istikametine seyreden Pınar Yaren Özbay'ın (20) kullandığı 33 ASD 47 plakalı otomobil aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Tulumba üst geçidinin demir bariyerlerini kırarak bariyerlerle birlikte yaklaşık 10 metrelik yükseklikten aşağıya uçtu.

Otomobilin parçalara ayrıldığı kazada motor kısmı köprünün dibine kaporta kısmı ise alt yoldaki kaldırıma düştü. Çarpmanın etkisiyle parçalara ayrılan demir bariyerin bir kısmı ise 20 metre ilerdeki bir iş yerinin camlarını kırarak içeriye girdi. Olay sırasında iş yerinde bulunan Faruk İlhan kenara kaçarak canını zor kurtardı. Kaza sonrası olay yerine itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Çevrede bulunan vatandaşlarda kazazedeye yardım için seferber oldu. Bu sırada yaralıya yardım etmek isteyen Metin Derin isimli vatandaşın parmağı koptu. Yaralı sürücü Özbay kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Derin ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

VATANDAŞLAR ÜST GEÇİDİ TRAFİĞE KAPATIP EYLEM YAPTI

Öte yandan yıkım kararı bulunmasına rağmen bir türlü yıkılamayan Tulumba üst geçidinde sık sık kazaların meydana geldiğini önü süren vatandaşlar ise köprüyü çöp konteyneri ve lastikler ile trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yoldan geçmek isteyen minibüs şoförleri ile tartışan vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. "Köprü yıkılsın", "vali buraya", "başkan buraya" sloganları atan vatandaşlar bir müddet sonra trafik polislerinin uyarısı üzerine yolu trafiğe açtı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile