Köprülü Kanyon'da Gelişim Planı Hazırlığı

Köprülü Kanyon'da Gelişim Planı Hazırlığı

Antalya'nın Manavgat ilçesinin önemli turizm bölgelerinden Köprülü Kanyon Milli Parkı için Uzun Devreli Gelişim Planı Sorun ve Olanak Analizi toplantısı Manavgat Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu başkanlığındaki toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6’ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Manavgat İlçe Müdürü Birol Tuncel, Side Müze Müdürü Güner Kozdere, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve köy muhtarları katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bu sene gerçekleştirdiği ihaleyle Köprülü Kanyon Milli Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı hazırlanması işini alan Turunç Peyzaj şirketi yetkililerinden Şeyma Balcı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. İlk aşamada bölgede yaptıkları veri derleme çalışmalarını tamamladıklarını belirten Balcı, bundan sonra yapılacaklarla ilgili bölgede yaşayanların öneri ve görüşlerini dinlemek istediklerini ifade etti.

Toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6’ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem ise yaptığı konuşmada, milli parkların her şeyin yasak olmadığı bir alan olduğunu kaydetti.

Köprülü Kanyon’da kullanım olduğunu ve bu yüzden planlama yapılması gerektiğini vurgulayan Yöntem, “Bölgede yaşayan insanlar var. İnsanların giderek artan taleplerinden dolayı planlama yapılması gerekiyor. Nasıl ki belediye alanlarında planlama yapılırsa, bu tür sahalarda da planlama yapılması zorunludur. Aslında bu plana Milli Park el kitabı denilebilir. Bu planla, bölgede nelerin kullanılıp kullanılamayacağı, nelere izin verilip verilmeyeceği yer alacak. Ya da nelerin o bölgede yapılmasını içeren bir plan bu” diye konuştu.

Planlamanın üç aşamadan oluştuğunu belirten Yöntem, önce bilgi toplaması, ardından değerlendirme ve planlama yapıldığını ifade etti.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da bölgenin Manavgat için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bölgede yaşayanlar, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri mutlaka öneride bulunmalı. Bu önerileri yazılı olarak yapmalı. Ben bu öneri listesini kimlerin ne teklif etini bizatihi takip edeceğim” dedi.

Konuşmaların ardından firma yetkilileri tarafından hazırlanan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile