Koreli Kız Öğrenciden Gaziler Derneğine Ziyaret

9 yıl önce gerçekleştirdiği turistik gezide bir Kore gazisi ile tanışan Güney Koreli Jeong Sook Hwang, 8 yıl aradan sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği gezide Gazileri ziyaret ederek onları hem sevindirdi hem de duygulandırdı

9 yıl önce gerçekleştirdiği turistik gezide bir Kore gazisi ile tanışan Güney Koreli Jeong Sook Hwang, 8 yıl aradan sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği gezide Gazileri ziyaret ederek onları hem sevindirdi hem de duygulandırdı.
9 yıl önce Kore Gazisi Mehmet Çolak ile bir yolculuk sırasında tanışan Güney Koreli Jeong Sook Hwang, 8 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret ile Gazi dedelerini hem sevindirdi hem de duygulandırdı. Güney Kore'de Pusan Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü'nde Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi alan 32 yaşındaki Jeong Sook Hwang, Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde Kore Gazileri Mehmet Çolak, Ömer Hikmet Kılıç ve Zeki Doğan Koreli'yi ziyaret etti. Tanışmalarının hikayesini anlatan Kore Gazisi Mehmet Çolak, "2001 yılında Aydın'dan Kore Gazisi bir arkadaşım vefat etmişti. Ailesine başsağlığı diledim ve Fethiye'ye dönüyordum. Denizli'den Fethiye'ye gelen otobüste kızımız Cansu, arkadaşları Juyeon ve Jeong İn ile tanıştım. Bir yıl sonra Cansu, Jeyeon ile birlikte buraya geldi. Yayla Esenköy'deki evimizde konuk oldular. 8 yıl aradan sonra yine Fethiye'ye geldi" dedi. Güney Kore'den gazilerimize selam getirdiğini söyleyen Jeong Sook Hwang, "Şu an çalışmıyorum. Ev hanımı oldum. Diğer iki arkadaşımın küçük çocukları olduğu için gelemediler. Güney Kore'de Türklere büyük saygı duyuyorlar. Oradan size çok selam getirdim" dedi. Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli de, "Koreli insanları çok seviyorum. Onlar bizim kendi halkımız gibi. İki ülke arasında çok güzel dostluk ilişkileri var. 2002 yılında Dünya Futbol Şampiyonası karşılaşmasında iki ülke sporcuları bunu tüm dünyaya gösterdi" dedi. Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Namık Ünal, Jeong Sook Hwang'a ziyaret anısına geleneksel motiflerle işlenmiş bir seramik hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile