“Tüm canlilara kosulsuz sevgi” anlayisiyla 3,5 yildir sokak hayvanlari konusunda önemli yatirim ve projeleri hayata geçiren Yücel Yilmaz baskanligindaki Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Edremit’te Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezinin açilisini yapti. Can dostlarin saglik ve yasam sartlarini iyilestirmek amaciyla faaliyete alinan Edremit Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezi; tüm Körfez bölgesinin ihtiyacina cevap verebilecek kapasitede planlandi.
Ameliyathane, tedavi birimi, bakim odasindan olusan; röntgen, ultrason, hemogram cihazi ve yogun bakim kabini gibi sokak hayvanlarinin teshis ve tedavisi için gerekli tüm donanimin bulundugu merkezde; hastalik tedavileri, asilama çalismalari, parazit uygulamalari, kisirlastirma ve diger cerrahi operasyonlar gerçeklestirilecek. Merkezin yani sira devreye alinan nakil araci vasitasiyla da hizli bir sekilde nakil ve ulasimlari saglanacak. Özellikle yaz döneminde artan acil müdahale ve tedavi taleplerine hizli bir sekilde çözüm saglamasi beklenen merkezde ayrica yogun kisirlastirma çalismalariyla popülasyonda kontrol altinda tutulacak.
Edremit Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezinin açilisinda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, sokak hayvanlarinin bakimi, tedavisi, beslenmesi ve rehabilitasyonu konusunda son 3 yildir hassasiyetle çalistiklarini ifade ederek açilisi yapilan tedavi merkezinin, bölgede büyük bir ihtiyaca cevap verecegini kaydetti.
Sokak hayvanlari için gerçeklestirdikleri çalismalarda gönüllülerden, hayvanseverlerden çok fazla destek gördüklerini belirten Baskan Yücel Yilmaz, bu bölgede gönüllülerin de katilimiyla güzel bir sistem kuracaklarini ifade ederek; “Güzel bir hizmeti hayata geçiriyoruz. Acil müdahale üssü olarak planladigimiz tesisin kapisi 24 saat açik olacak” açiklamasinda bulundu. Baskan Yilmaz ayrica Bandirma’ya Hayvan Hastanesi, Merkeze Hayvan Hastanesi ve Gönüllü Barinagi kazandirmak için çalismalari baslattiklarini söyledi.
Çalismalarindan dolayi Baskan Yücel Yilmaz ve ekibine tesekkür eden Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, “Bizim merhamet anlayisimiz, sokak hayvanlarinin beslenmesi ve bakimlarinin yapilmasini ögütlüyor. Bu manada Büyüksehir Belediyesine sükranlarimizi sunuyorum. Sokak hayvanlarimizin sayisi günbegün artiyor. Bunun için hizli bir sekilde kisirlastirilmalari gerekiyor. Bu konuda Büyüksehir Belediyemiz çok iyi bir performans sergiliyor. Kaymakamligimizin da destekleriyle, ilçe belediyemizle is birligi içinde güzel islere imza atiyorlar. Bir kez daha Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve ekibine tesekkür ediyor, merkezin hayirli, ugurlu olmasini diliyorum” dedi.
Düzenlenen açilis törenine; Baskan Yücel Yilmaz ve Kaymakam Ahmet Odabas’in yani sira AK Parti Edremit Ilçe Baskani Ekrem Umutlu, Milliyetçi Hareket Partisi Edremit Ilçe Baskani Halil Görmen, Havran Belediye Baskani Emin Ersoy, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.
Körfez'e Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezi Açildi
Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Körfez Bölgesi’ne hizmet verecek olan Edremit Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezi’nin açilisini gerçeklestirdi. Ultrason, hemogram cihazi ve yogun bakim ünitesi bulunan merkezde tüm cerrahi operasyonlar gerçeklestirilebilecek.



















