Körfez Mercek Altında

Körfez Mercek Altında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halkı temiz bir denize kavuşturmak için denetimlere devam ediyor.

  Deniz denetim ekipleri çevre düşmanlarının korkulu rüyası haline geldi . 2009 yılında iki deniz denetim aracı ile 34 gemiye 940 bin TL ceza kesilirken , 35 fabrikaya da cezai müeyyide uygulandı . Büyükşehir , çevreyi kirletenlerin önüne set çekmek için denetimler yapıyor . Denizlerde yapılan denetimler gemilerden ve kıyı tesislerinden kaynaklanan kirliliğin önlenebilmesi açısından büyük önem taşıyor .
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri her gün deniz denetimlerine çıkıyor . Çevre düşmanları Kontrol-8 ve Çevreci-1 tekneleriyle tespit ediliyor . Denetimler , İzmit Körfezi ' nin her köşesini ve kıyı alanlarında bulunan tesisleri kapsayacak şekilde titiz bir şekilde yapılıyor .
Halkı denizle barıştıracak projelere zemin hazırlayan denetimler esnasında 2009 yılı içinde kirliliğe sebebiyet veren 34 gemi tespit edildi . Gemilere 940 bin TL ceza kesilerek gerekli ikazlarda bulunuldu . Ayrıca denetimlerde denizi kirleten 35 endüstriyel tesise idari müeyyide uygulanması konusunda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ' ne durum bildirildi .
Büyükşehir ayrıca Körfez ' de deniz yüzeyinde bulunan kirli ve zararlı atıkları Çevre Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan deniz süpürge gemisi ile temizliyor . Yapılan bu çalışmalarda Körfez ' deki oksijen miktarı artıyor ve bunun neticesinde deniz yüzeyindeki canlıların çoğalması sağlanıyor . Deniz temizleme işleminin başladığı 2007 yılında 20 ton , 2008 yılında 25 ton atık toplandı . 2009 yılında ise yaklaşık 65 ton atık toplandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile