Körfezli Ak Kadınlar Salona Sığmadı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Bostancı köyündeki Adramis Termal Oteld’e Ak Parti Körfez Kadın Kollarının düzenlediği yemekli toplantı büyük ilgi gördü.

Burhaniye, Ayvalık, Edremit, Havran ve Gömeç’ten gelen yaklaşık bin 500 kişi tanınmış televizyon sunucusu gazeteci yazar Güler Kazmacı’nın konuşmasını dinlerken İsmail Özkan’ın şarkılarıyla coştu. Burhaniye AK Parti İlçe Başkanı İmran Tolacıoğlu’nun sunumunu üstlendiği toplantıda AK Partili milletvekili aday adayları kendilerini tanıtırken, yapılan konuşmalar da kadın hakları konusunda bilgiler verildi. Kadınlar günü hakkında bilgiler veren televizyon sunucusu gazeteci yazar Güler Kazmacı, günümüzde yaşanan namus cinayetleri konusunda bilgiler verdi.

Dünya da her yıl 113 milyon kadının kaybolduğunu bildiren Kazmacı, en çok namus cinayetinin Ege bölgesinde yaşandığını bildirdi. Ege de namus cinayetlerinin oranının yüzde 47 olduğunu bildiren Kazmacı, “Kadın hiçbir zaman şiddeti hak etmiyor. Kadın topluma insan yetiştiriyor. Eğer kadın cahil kalırsa onun yetiştirdiği çocuk topluma ne kadar yararlı olabilir. 20 senedir kadın meselesi ile uğraşıyorum. Bazı kadınların hiç suçum yokken beni dövdü sözleriyle karşılaşıyoruz. Bu yanlıştır. Kadın hiçbir zaman dövülmeyi hak etmiyor. Dünyada her yıl 113 milyon kadın kaybolmaktadır. Kadınlar fuhşa sürüklenmektedir. Erkek yoksa kadın, kadın yoksa erkek yoktur. Kadınlar haklarına sahip çıkmalı” dedi.

Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Pakize Mutlu Aydemir de yaptığı konuşmada, tüm ilçe başkanları ile kadın kolları başkanlarına teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı İmran Tolacıoğlu, milletvekili aday adaylarının birer birer kürsüye çağırırken, adaylar da kendilerini tanıttı. Yapılan konuşmalar ve tanıtımın ardından sahneye gelen Balıkesirli sanatçı İsmail Özkan, söylediği bir birinden güzel şarkılarla konukları coşturdu, Özkan, Hayal Gözlüm ve Fikrimin İnce Gülü adlı şarkıları ile AK Partili bayanları coşturdu. Çok sayıda milletvekili aday adayının çiçek ve broşür dağıtarak tanıtım yaptığı toplantının sonunda konuklarını kapıya kadar uğurlayan AK Parti ilçe başkanı İmren Tolacıoğlu ve kadın kolları başkanı Sevda Padem, katılımcılara teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile