Korkmaz ; 'Muhtarlar Köprü Görevi Görüyor'

Korkmaz ; 'Muhtarlar Köprü Görevi Görüyor'

Erzurum’da görev yapan muhtarlarin vatandaslara mesai mevhumu gözetmeden görev yaptiklarini belirten Erzurum Muhtarlar Dernegi Baskani Cemal Korkmaz, “Muhtarlarimiz kentlerin medari iftihari” dedi.

Erzurum kent merkezinde 16 ve köylerde bin 182 muhtarin hizmet verdigini belirten Erzurum Muhtarlar Dernegi Baskani Cemal Korkmaz, demokrasinin temelinin muhtarlardan basladigini belirtti.

Baskan Korkmaz, kendilerine kazandirdigi dernek binasi için Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’e destekleri için tesekkür ederek, “Muhtarlarimiz birlik olur, bilgi birikimlerini birbiriyle paylasirsalar ve uzlasmayi yakalarsalar toplumumuz o kadar ileri gider. Muhtarlarimiz bizim medeni iftiharimizdir. Muhtarlarimiz bir taraftan devletin en ücra kösedeki temsilcisi olarak devletin varliginin orada hissedilmesi, devletin kanununun, nizaminin orada uygulanmasi ve ihtiyaç duyuldugunda vatandasin her ihtiyacina kosan bir devlet anlayisinin orada sergilenmesi açisindan muhtarlarimizin degeri çok büyük. Milletimiz ile kurumlar arasinda bir köprüyüz. Omuz omuza mücadele etmeye, vatandasa hizmet götürmeye, ‘Birlikte Erzurum’ anlayisiyla hizmet üretmeye devam edecegiz. Erzurum Muhtarlar Dernegi Baskani olarak, muhtarlarimizin her sorununu masaya yatirarak çözüme kavusturan basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a simdiye kadar verdigi destek ve dayanismasi için çok tesekkür ediyoruz. Muhtarlik mekanizmasi, kamu kurum ve kuruluslari ile vatandaslar arasinda iletisimi, koordinasyonu ve isbirligini saglayarak güç katmaktadir. Bu yapiya hukuki anlamda baktiginizda dogrudan demokrasinin aslinda en güzel, en saglikli, en saglam isledigi bir mekanizma oldugunu görüyorsunuz. Beklentilerimiz de özlük haklarimiz daha iyilestirilerek yeni onaylanmasi. Bekledigimiz yasada muhtarlarimizin 20 gün süreyle de yillik izinlerini kullanabilecekler. Vatandaslarimizdan tek istegimiz magduriyete meydan vermemek adina e-devlet üzerinde icra, maliye, trafik cezalarini kontrol ederek tebligat tarihlerini geçirmeden, muhtarliklara birakilan posta uyari tebligatlarina hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Bu vesileyle de Mevlit Kandil’inin tüm insanliga sevgi, baris, huzur getirmesini diliyor. Milletimizin ve tüm Islam Aleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyorum.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile