Korkuteli Müftülüğü'nden Çanakkale Konferansı

Korkuteli Müftülüğü'nden Çanakkale Konferansı

Korkuteli İlçe Müftülüğü, Çanakkale Zaferi'nin 95'inci yıldönümü nedeniyle 'Çanakkale'den Günümüze Yansımalar' konulu bir konferans düzenledi.

Papir Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve Korkuteli İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği
konferansa konuşmacı olarak araştırmacı- yazar Yavuz Bahadıroğlu katıldı. Konferans öncesinde Pazar Cami İmamı Recep Güvercin Kuran-ı Kerim okuduktan sonra İlçe Müftüsü Abdulmüttalip Peşe, bir konuşma yaptı. Peşe, "Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığının genç nesillere aktarabilmek gerekiyor. Geçmişte unutulmaması gereken ve unutulmayan Çanakkale Muharebesi var" dedi.
Araştırmacı-yazar Yavuz Bahadıroğlu ise tarihin ortak değerlerden biri olduğunu belirterek, özellikle Çanakkale Zaferi'nin son derece anlamlı olduğunu belirtti. Bahadıroğlu, "Anlamlıdır çünkü 'Osmanlı bitti, bir daha dirilemeyecek şekilde yere serildi' denilen bir zamanda kazanılmıştır. Mahiyeti itibariyle bir diriliş cehdi, aynı zamanda da birlik-beraberlik sembolüdür. Ayrıca da İstiklal Savaşı'nın moral kaynağıdır" dedi.
Aynı amaçlar uğruna savaşan Türk Mehmet'le Kürt Hasso, Laz Temel'le Arnavut Mestan, Çerkez Abdullah'la, Abaza Mustafa'nın aynı mezarda koyun koyuna uyuduklarını ifade eden Bahadıroğlu, şunları söyledi:
"İşte bu özellikleri ve güzellikleri ile Çanakkale Destanı'nı keşfetmeye ve kavramaya ihtiyacımız var. Hatırlayalım ki, Çanakkale Zaferi, Avrupa'nın 'Hasta Adam' damgasını vurduğu bir devletin varlık mücadelesidir. Mücadele kaybedilseydi her şey bitecekti. Ama kazanıldı. Bir millet ateşle imtihan olundu Çanakkale'de tarihle hesaplaştı ve kendi varoluş tarihini kendi kanıyla yeniden yazdı. Oysa yıllarca savaşmaktan yorgundu. İmparatorluğun geniş coğrafyası içinde on yedi yıl aralıksız savaşmıştı. Trablusgarp'tan Balkanlar'a kadar tüm vatan sathını kanıyla adeta sulamıştı."
Araştırmacı-yazar Yavuz Bahadıroğlu, konferansının ardından kitaplarını okuyucuları için imzaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile