Korkuteli'nde Otim Kursları Başladı

Korkuteli'nde Otim Kursları Başladı

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası, sertifikalı Ozon Tabakasını İncelten Maddeler (OTİM) kursu başlattı.

  Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2009 yılından itibaren soğutma sektöründe kullanılan ve ozon tabakasına zarar veren gazların kullanımı , kontrolü ve toplanmasına yönelik yeni yönetmelik gereğince açılan kurslarda , soğutma sektöründe çalışan ve son kullanıcı olarak adlandırılan kişilerin ' Ozon Tabakasına Zarar Veren Gazların Kullanımı ve Kontrolü ' alanında eğitim almaları hedefleniyor .
Antalya Endüstri Meslek Lisesi İklimlendirme ve Soğutma Bölümü Öğretmeni Hasan Esen , ozon tabakasına zarar veren gazların kullanımı ve kontrolü alanında meslek kursları veya geliştirme uyum kursları ile istihdam yaratılacağını belirtti . Hasan Esen , toplam 25 saat sürecek kurslarda ısıtma ve soğutma sektöründe çalışmak isteyenler için gerekli niteliklere sahip olmayan kişiler ile mesleğinde ilerlemek isteyen kişilerin çeşitli alanlarda eğitilmesini amaçladıklarını söyledi .
Esen , " Kursiyerlerin girişimci , üretken , endüstri ve hizmet alanlarının gereksinimine uygun meslek elemanı olarak yetiştirilmesi , istihdam için gerekli bilgi , beceri , tutum ve davranış kazandırılması , mevcut bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilerek , ilgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda uluslararası standartlarda eğitilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz " dedi .
Korkuteli İnşaatçılar , Elektrikçiler , Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası Başkanı Hasan Ülkü ise 15 saat teorik , 10 saat uygulamalı ders yapılacak olan kursa katılan tüm kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi . Kursa 19 kursiyer katılıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile