Korkuteli'nden Ortadoğu Ülkelerine İhricat

Korkuteli'nden Ortadoğu Ülkelerine İhricat

Akdeniz bölgesinde ilk defa Korkuteli'de yetiştirilen 'Abbate Fedel' cinsi armut, Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyeti ve Rusya'ya ihraç edilecek.

Korkuteli Bayat Ovası'nda Meltem Tarım tarafından deneme amacıyla yetiştirilen Abbate Fedel cinsi armut, şimdiden pazarını buldu. Meltem Tarım'ın Ziraat Mühendisi Bünyamin Öngün, yıl boyunca çaba sarfedip ürettikleri armutları önümüzdeki günlerde toplamaya başlayacaklarını belirtti. Abbate Fedel armudunun yüzde 90'ının Doğu Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini ifade ederek, "Artık Korkuteli'de yeni bir marka olan Abbate Fedel armutu Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyeti ve Rusya'ya da ihraç edilecek" dedi.
Abbate Fedel armudu hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Bünyamin Öngün, "Armut, sıcağa elmadan daha dayanıklıdır. Armut ağacı -25 ile -30 C dereceye kadar dayanırsa da uzun süren soğuklarda sürgün uçları donar. Armut çiçekleri -2,2 C derece, ufak meyveleri -1,1 C derecede dondan zarar görür. Armut toprak bakımından fazla seçici olmamakla beraber armut yetiştiriciliği için en iyi topraklar derin, sıcak, iyi direne edilmiş tınlı topraklardır. Toprak ne kadar derin, geçirgen, sıcak ve besin maddeleriyle zengin olursa ağaçların gelişmeleri de o kadar iyi ve verimleri o nisbette yüksek olur. Armut bahçesi kurarken en sakınılması geren topraklar kireçli topraklar, kuvvetli alkali topraklardır" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile