Korona Virüs Sonrasi Olusan Bu Sikayetlere Dikkat
Denizli’de korona virüse yakalandiktan sonra yasadigi saglik sorunlarindan kurtulamayan hasta, “Tekden Hastanesi’nde yaptirdigim kontrolde doktorlarin dikkati sayesinde tüm saglik sorunlarimdan kurtuldum” dedi.
Denizli’de yasayan 68 yasindaki Yusuf Temurhan, pandemi döneminde korona virüse yakalaninca saglik problemleri gittikçe artmaya basladi.
Rahatsizliklarindan bir türlü kurtulamayan Temurhan, Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne basvurdu. Hastanede yapilan tetkikler sonucunda birçok hastaligi oldugu ortaya çikti. Tekden Hastanesi’nin basarili hekimleri tarafindan ameliyata alinan hasta Temurhan, basarili geçen ameliyatlarin ardindan sagligina kavustu. Temurhan, su anda sagliginin iyi durumda olmasinin Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne borçlu oldugunu söyledi.
“Mesanesinde yaklasik 8-9 santimlik mesane fitiklasmasi oldugunu tespit ettik”
Kontrol amaçli gelen hastanin birçok saglik problemi oldugunu belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji hekimlerinden Op. Dr. Ali Güragaç, “Yusuf Bey daha önce kalin bagirsakta tümöral bir olusum nedeniyle ameliyat olmus. Geçirdigi ameliyat sonrasinda kemoterapi görmüs. Hastanemizde Genel Cerrahi klinigine basvurdugunda ayni zamanda ürolojik sikintilarinin da oldugu saptanarak bize sevk edildi. Hastamiza yaptigimiz tetkiklerde yaklasik 100 gram prostat dokusu ve mesanesinde yaklasik 8-9 santimlik mesane fitiklasmasi oldugunu tespit ettik. Yusuf Bey’in ameliyatini genel cerrahi ile birlikte yapmayi planliyorduk. Fakat Genel Cerrahi’de baska problemlerinin de olmasi ve kan pihtilasma degerlerinin sikintili olmasi nedeniyle bu kadar büyük cerrahilerin bir arada yapilmamasi gerektigine kanaat getirdik” dedi.
“Alkol ve sigara tüketimi hastalarin iyilesme sürecini olumsuz etkiler”
Tüm hastalarin özellikle kontrollerini aksatmamasi konusunda ciddi anlamda bilinçli olmalari gerektigine dikkat çeken Op. Dr. Ali Güragaç, “Genel Cerrahi doktorumuz Op. Dr. Sami Cebelli, Yusuf Bey’in disarida olan kalin bagirsagini ameliyatla içeri aldi. Daha sonra diyafragma hernisini düzeltti. Son olarak da safra kesesi ameliyatini yapti. Genel Cerrahi’deki iyilesme sürecini tamamladiktan sonra ürolojik problemleri için Yusuf Bey’in islemlerini baslattik. Bu süreçte mecburen sondali kalmak durumundaydi. Prostati çok büyük oldugu için mesanede prostata bagli fitiklasma gelismis. Böbrek fonksiyonlarinda da bozulma olusmustu. Hastamiz idrarini yaptiktan sonra mesanede 1000 cc idrar kaliyordu. Bu da bizi tedirgin eden bir durum oldugu için bir an önce müdahale etmemiz gerekiyordu. Yusuf Bey’in prostatini kapali yöntemle mesanedeki fitiklasmasini da açik yöntemle opere ettik. Daha önce defalarca karni açildigi için zorlu bir cerrahi oldu. Hastanin her karni açildiginda dokular biraz daha yapisiyor ve iyilesme süreci de uzuyor. Çok sükür ki zor olmasina ragmen bu ameliyati da basari ile tamamlayarak hastamizi sagligina kavusturduk. Ürolojik açidan güzel bir cerrahi oldu. Yusuf Bey bu süreci bu kadar büyük problemleri olmasina ragmen çok iyi atlatti. Yusuf Bey’in bundan sonra kontrollerini aksatmamasi gerekir. Onunla sadece doktor-hasta degil abi-kardes olarak da iliskilerimiz devam etsin isteriz. Yusuf Bey nezdinde tüm hastalarin özellikle kontroller konusunda ciddi anlamda bilinçli olmalari gerekir. Ayrica altini çizerek belirtmek isterim ki, fazla alkol ve sigara tüketimi hastalarin iyilesme sürecini olumsuz yönde etkiler” seklinde bilgi verdi.
"Birçok sorunumdan doktorlarim sayesinde kurtuldum"
Kontrol amaçli hastaneye giden ve birçok hastaliginin oldugunu ögrenen Yusuf Temurhan, “Geçen sene Agustos ayinda korona virüse yakalandim. Ve hastaligi agir atlattim. Korona geçtikten sonra da ayni sikintilarim devam edince kontrol amaçli Tekden Hastanesi’ne basvurdum. Burada Genel Cerrahi Bölümü doktoru Sami Cebelli, bagirsagimda dügümlenme oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini söyledi.
Ameliyatim 8 saat sürmüs. Ameliyatimdan sonra doktorum beni Onkoloji Bölümü’ne yönlendirdi. Burada Mustafa Bey, beni muayene ettikten sonra 6 ay kemoterapi gördüm. Tedavim bittikten sonra tekrar Genel Cerrahi Bölümü’ne kontrole geldim. Sami Bey, mesanede fitik oldugu için beni Üroloji Bölümü’ne yönlendirdi. Üroloji Bölümü’nde Op. Dr. Ali Güragaç’a muayene oldum. Ali Bey gerekli tetkikleri yaptiktan sonra ameliyat olmam gerektigini söyledi.
Detayli yapilan tetkiklerde midemde fitik ve safra kesemde tas oldugu ortaya çikti. Üroloji doktorum Ali Bey önce genel cerrahi ameliyatlarimi olmam gerektigini söyledi.
Fitik ve safra kesesi ameliyatlarimdan sonra üroloji ameliyatlarimi da oldum. Su an gayet iyiyim. Diger doktorlarimdan da Ali hocamdan da çok memnunum. Allah razi olsun. Gerçekten çok ilgili ve tecrübeli bir doktor. Beni çok güzel yönlendirdi ve tedavi etti. Bugün saglikli olmam Tekden doktorlarinin sayesinde. Tekden Hastanesi çalisanlarina da çok tesekkür ederim. Benimle çok güzel ilgilendiler” seklinde bilgi verdi.



















