Koronavirüs Vakalari Tirmaninca Tursu Satislari Da Hiz Kazandi

Koronavirüs Vakalari Tirmaninca Tursu Satislari Da Hiz Kazandi

Son dönemde koronavirüs vakalarinda yasanan artis, bagisiklik sistemini güçlendirdigine inanilan tursu ve tursu suyuna yogun talebe sebep oldu.

Son dönemlerde artista olan koronavirüs vaka sayilari sonrasi vatandaslar yeniden önlemleri almaya basladi.

Günlük hayatta zorunlulugun kalkmasina ragmen birçok vatandas maske takarken, bazi vatandaslar ise Covid-19 asisi yaptirmak için hastaneye gidiyor. Insanlarin bagisikligina faydali ürünlere de talepleri son dönemde artti. O ürünlerden biri olan tursu ve tursu suyu satislarinda yasanan artis göze çarpiyor.

Yüksek antioksidan içeren tursunun 25 yildir satisini yapan Güray Atalay, koronavirüs vakalarindaki artisin islerine yansidigini söyledi.

Atalay, "Koronavirüs vakalarinin ilk çiktigi zamanlarda tursunun, tursu suyunun tüketilmesinin önemli oldugu ve bagisikligi güçlendirildigini birçok kez vatandaslar ögrendi. Bu dönemlerde satislarimizi sinirlandirmaya kadar gitmistik. Örnegin bir kisi en fazla 3 litre tursu suyu alabiliyordu, satislar o kadar yogundu. Sonra vakalarin azaldi islerimiz nispeten düstü. Ama son dönemlerde vaka artislarina bagli olarak satislarda yine bir yogunluk var. Tursu suyu ve tursu ile Covid atlatan, yeni hasta olanlara tavsiye ediyor, yakinlari da bizden satin aliyor. Dedigim gibi su son zamanlar da bir artis var.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile