Koruculara Saldıran Teröristler Bir Hafta Boyunca Keşif Yapmış

Koruculara Saldıran Teröristler Bir Hafta Boyunca Keşif Yapmış

Mardin Midyat’a bağlı Şenköy beldesinde jandarma karakolu önünde korucu minibüsüne yapılan saldırıdan bir hafta önce teröristlerin keşif yaptığı ortaya çıktı.



Belediye binası arkasında bulunan jandarma karakolunun bitişiğinde bulunan mezarlıklardan saldırı olmasına anlam veremediklerini belirten Şenköy Belde Belediye Başkanı Ferhan Bozkurt, “Yıllardır şehit veren ve devlet yanlısı bir beldeyiz. Aldığımız bilgilere göre teröristler 5 ila 7 kilometre mesafede bulunan bir köyde kalmışlar.” dedi. Karakola 5 metre mesafede iken koruculardan 2’si araçtan indikten sonra teröristlerin yaylım ateşine başladıklarını anlatan Bozkurt, “Korucular karakolun nizamiyesine vardılar. Bu sırada teröristler nizamiyenin kapısına ve koruculara saldırdılar.” diye konuştu.


SALDIRI BİR HAFTA ÖNCEDEN BİLİNİYORDU
Saldırının bir hafta öncesinden bir terörist tarafından itiraf edildiğine dikkat çeken Belde Başkanı Ferhan Bozkurt, “Ömerli tarafından bir terörist yakalandığını duyduk. Demiş ki ‘Biz Şenköy’de olay yapacaktık’ yani saldırının olacağı belliydi.” sözlerini kaydetti. Birkaç yerden taciz ateşi yapıldığını işaret eden Bozkurt, hedefte jandarma birliğinin olduğunu dile getirdi.


M. Zeki Tuncer’in korucu minibüsünü kullandığı saldırıda araç içerisinde toplam 8 kişi bulunuyordu. Aracın durmasıyla araçtan 2 korucu inmiş ve minibüsü yaylım ateşine tutan teröristler onlarca mermi yağdırmıştı. Bu sırada karakolun farklı noktalarından dikkatleri üzerlerine toplamak için bazı teröristlerin ateş açarak diğerlerinin kaçmalarına yardımcı olduğu da anlaşıldı. Ana cadde üzerinde bulunan karakolun nizamiye girişine kadar teröristlerin yaklaşmasına anlam veremeyen belde halkı, bir takım ihmaller olduğunu düşünüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile