Koruyuculugun Ne Oldugunu En Iyi O Biliyordu Açiklamasi Koruyucu Evlat Iken, Koruyucu Anne Oldu

Koruyuculugun Ne Oldugunu En Iyi O Biliyordu Açiklamasi Koruyucu Evlat Iken, Koruyucu Anne Oldu

Bingöl’de yasayan 43 yasindaki Nevin Demir, çocuk yasta maddi imkânsizlardan dolayi bir dönem ailesinden ayri kaldi. Evli ve 2 çocugu olan Nevin Demir, geçmis yillarda yaninda yasadigi aileden de esinlenerek ‘Koruyucu Aile’ hizmeti çerçevesinde bir kiz çocuguna annelik yapmaya basladi.

Bingöl’de yasayan ve aslen Sinoplu olan 22 yillik evli Nevin-Yücel Demir çifti, birçok aileye örnek olacak davranisa imza atti. Çocuk yasta ailesinin maddi imkânsizligindan dolayi baska bir ailenin yanina verilen Nevin Demir, bir dönem ailesinden ayri yasamak zorunda kaldi. Ilkokulu bitirdikten sonra biyolojik annesinin yanina giden Nevin Demir, yine maddi imkânsizliklardan dolayi sadece ilkokulu bitirebildi. Daha sonra Yücel Demir ile tanisip evlenen anne Demir, 2 erkek çocuk sahibi oldu. Esinin islerinden dolayi 2 yil önce Istanbul’dan Bingöl’e tasinan çift, kiz çocugu hasretlerini bitirmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne basvuruda bulundu. Burada kuruma evlat edinme talebiyle basvuran çift, koruyucu aile modelinden yararlandi. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Koruyucu Aile Biriminden ‘Koruyucu Aile’ statüsü alan çift, yaklasik 8 ay önce bir çocuga koruyucu ailelik yapmaya basladi.



’’Eksik büyüdüm, hep anne ve baba eksikligi vardi’’

Maddi imkânlardan dolayi bir dönem ailesinden uzak kalan, anne ve baba hasreti çeken Nevin Demir, hep bir yaninin eksik kalarak büyüdügünü söyledi.

Anne Demir, “5 kardestik, 5-6 yaslarindayken ailem ben daha iyi sartlarda okuyayim diye bir dönem bir hanimin yanina gönderdi. Belirli bir süre orada kaldim ve sonra ailemin yanina geri döndüm. Sonrasinda dayim, çocugu olmadigi için beni alip okutmak istedi, bir dönem de onun yaninda kaldim ve sonrasinda yine anneme geri döndüm. Ilkokul mezunuyum, devam edemedim. Eksik büyüdüm, hep anne ve baba eksikligi vardi. Yillar sonra esimle tanistim, evlendik ve 2 oglumuz oldu. 2 yil önce esimin isinden dolayi, pandemi süreciydi, esimin Istanbul’a gidip gelmesi sikinti olunca burada kalmaya karar verdik” dedi.



’’1 yil kadar bekledik ve sonra kizimiza kavustuk’’

Basvurudan sonra bir süre beklediklerini ve sonra kizina kavustuklarini kaydeden anne Demir, ’’Kendim bu eksikligi çok iyi bildigim için esim de kiz çocugu özleminden sürekli bahsediyordu, çocuklarim da hep bir kiz kardesleri olsun istiyordu. Basvurumuzu yaptik, bir süre bekledik ve sonra kizimiza kavustuk. Çok güzel bir duyguymus. Karadeniz’den kayinvalidem ve kayinbabam geldiler. Tam o sirada bize telefon geldi. Biz aslinda biraz çekindik, aile büyüklerimize bu konuyu nasil açacagimizi bilemedik. Sonra kizimiz geldi, anne ve babamiz da onunla tanisinca çok mutlu oldular, çok sevdiler. Krese gidiyor, sarkilar ögrendi, dans ediyor ve çok mutlu. Onu da öyle mutlu gördükçe biz de çok seviyoruz’’ diye konustu.



’’Iki erkek evladim vardi, bir kiz çocugu istedik”

Kardesleri erkek ve çocuklari da erkek olan, hep kiz çocugu hasreti çektigini söyleyen Yücel Demir ise kizlari geldikten sonra evlerine ayri bir nese geldigini söyledi.

Yücel Demir, ’’Meslegim geregi 5 yil önce Bingöl’e yerlestim. Tabi ki ilk basta ailem yanimda yoktu, 3 yil kadar yalniz yasadim. Ailemi getirmeye karar verdikten sonra bir kiz çocugumuzun olmasini istedik. Bunun da en büyük sebebi kiz çocuklarina hayranligim ve hasret olusum. Iki erkek evladim var. Bir kiz çocugu istedik ve kuruma basvurduk. Sag olsun kurum bizden destegini esirgemedi. Evlatlik ve koruma adi altinda basvurumuzu yaptik. Kizimizi aldiktan sonra evimizin içinde farkli bir heyecan, farkli bir nese belirdi. Esimin gösterdigi gayret ve çabalarla bu sonuca ulastik. Çok mutluyuz’’ seklinde konustu.

Kiz kardesiyle birlikte sürekli vakit geçiren ve onu çok sevdigini ifade eden 21 yasindaki Emir Demir de ’’Kardesimin eve gelmesiyle beraber ayri bir huzur ortami olustu. Zaten ben de bir kiz kardesim olsun istiyordum. Kardesim büyüdükten sonra evimizde küçük bir çocuk olsun istiyordum. Gelmesinden dolayi mutluyuz, seviyoruz ve alistik ona artik’’ ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile