Köse Belediye Başkanı Aygün Açıklaması

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ikinci derece deprem kuşağında olan ilçenin tamamının kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu bildirdi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki yapıların çok eski olduğunu belirterek, ilçenin tamamında kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını vurguladı.

İlçede kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun zaman alacağından dolayı TOKİ tarafından 84 konut yapılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Aygün, şöyle devam etti:

''Ülke genelinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili ilçemizde yapılan çalışmalar derlenerek, ilgili bakanlığa sunulmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilmiştir. İkinci derece deprem kuşağında olan ilçemizin tamamı kentsel dönüşüme tabi tutulmaktadır. Kentsel dönüşüm çalışmaları uzun zaman alacağından ilçemizdeki konut sorununun çözümü yönünde yaptığımız çalışmalar sonucu 84 daire yapımı için toplanılan talepler TOKİ'ye iletilerek ihale edilmesi sağlanmış olup, ihaleyi kazanan firma tarafından şantiyesi kurulmuş, inşaat yapımına bahar ayında başlanılacaktır. Talep olması durumunda ikinci etap çalışması da yürütülecektir.''

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile