Köseköy'de İmar Uygulamaları Askıya Çıkıyor

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce Köseköy Mahallesi Çatıkent mevkiinde bulunan Akdeniz, Avşar ve Saraykent sokakları kapsayan alanda yapılan şuyulandırma işlemleri askıya asıldı.

Kartepe Belediyesi iskan alanlarındaki şuyulandırma çalışmaları kapsamında mahallelerdeki imar uygulamaları aralıksız sürüyor. Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce Köseköy Mahallesi Çatıkent mevkiinde 4.4 hektar alanı ve 95 parseli kapsayan şuyulandırma işlemleri de askıya asıldı.

Yapılan düzenleme ile şuyulandırma işlemi bittiğinde bölgede bulunan parsellerdeki mülkiyet problemi çözüme kavuşmuş olacak. İstiklal Sokak üzerinde mülkiyet sorunun giderilmesi ile çıkmaz sokak olan Akdeniz, Avşar ve Saraykent sokaklarında ulaşım imkanı sağlanacak. Bu sayede bölgede bulunan 650 metrekarelik park alanın da mahalle sakinlerinin kullanabilmesinin önü açılacak.

Kartepe İlçesi Köseköy Mahallesi Çatıkent mevkii konut alanını kapsayan uygulama planları 18 Ocak 2016 tarihine kadar askıda kalacak. Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali İhsan Karagöz, uygulama alanı içinde taşınmazı olan vatandaşların yasal süre içinde askı haritası ve parselasyon planlarını inceleyebileceklerini ve bu süre içinde varsa talep ve itirazlarını dilekçe ile belediyeye iletmeleri gerektiğini duyurdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile