Kösem Sultan Tuba Büyüküstün mü oluyor?

Kösem Sultan Tuba Büyüküstün mü oluyor?

Bergüzar Korel ve Beren Saat'ten sonra Kösem Sultan'a yeni aday Tuba Büyüküstün.

Sezonun beklenen projesi Kösem Sultan'ı kimin oynayacağı merakla bekleniyor.

Bergüzar Korel ve Beren Saat'ten sonra yeni aday Tuba Büyüküstün.

Eylül 2015'te yayınlanacağı duyurulan ve aylardır herkesin merakla beklediği Kösem Sultan için hazırlıklar devam ediyor.

Daha önce Beren Saat ve Bergüzar Korel'in ismi geçen yapım için Emmy Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil ederek büyük bir başarıya imza atan Tuba Büyüküstün'le de görüşülmeye başlandığı öğrenildi.

Büyüküstün'ün isminin düşünülmesinde en büyük etkenin ise Muhteşem Yüzyıl dizisi ve sergisiyle de Arap Dünyası'na açılmaya hazırlanan yapım şirketinin, oyuncunun Arap izleyicideki etkinliğini göz önünde bulundurması.

Kösem Sultan Tuba Büyüküstün mü oluyor?


KÖSEM SULTAN KİMDİR?

Osmanlı devlet yönetiminde etkin bir rol oynamış Haseki Sultan ve Valide Sultan. Osmanlı padişahı I. Ahmed'in eşi olup, padişah IV. Murad ve I. İbrahim'in annesidir.

Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından biridir.Hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur.

Valide-i Muazzama, Sahibet-ül Makam, Valide-i Kebire sıfatlarıyla da anılan Kösem Sultan, oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili olmuş bir Hanım Sultan'dır.

Tarihçilerin aktardıklarına göre, Kösem Sultan ilk başlarda huzurlu bir hayat sürmüş, tasavvufa meraklı olan I. Ahmet ile birlikte dergahlara gitmiş ve çocuklarıyla ilgilenmiştir.

Kösem Sultan bu nedenle I. Ahmet döneminde siyasi işlere fazla bulaşmamış; ama çoğu zaman da sözünü yerine getirtmiştir. I. Ahmed ölümüyle Kösem Sultan 27 yaşında dul kaldı.

Kocası ölünce önce tahta geçen kocasının kardeşi Sultan I. Mustafa ve daha sonra da kocasının başka bir kadından olma oğlu Sultan II. Osman zamanında devlet işlerinde etkinliği arttı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile