KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna: Bu kadar geniş kapsamlı destekleme Türkiye'de ilk kez gerçekleşti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Tuna Şahin bu kadar geniş kapsamlı bir destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Tuna Şahin bu kadar geniş kapsamlı bir destekleme programının Türkiye'de ilk kez gerçekleştiğini söyledi.

KOSGEB'in yeni dönemdeki destek ve hizmetlerini anlatmak için Osmaniye Ticaret Odasında işadamlarına yönelik bir toplantı düzenleyen Tuna Şahin, krizlere inat dolu dolu 20 yıl geçirdiğini kaydetti.

Şahin, ekonomik krizin hissedilmesiyle özellikle finans sektörü ile diğer KOBİ'lerin ve işletmelerin yanında olan kuruluşların kendilerini sahadan çekerken KOSGEB'in ise aksine sahaya inerek işadamlarını desteklediklerini belirtti.

Şahin konuşmasında şunları söyledi: Aslında 1990 yılından bu yana baktığımızda Türkiye iki tane ekonomik kriz, bir tane de dünya ölçeğinde global ekonomik kriz, iki tane büyük deprem yaşadı. Bu süreçler içerisinde KOSGEB ise dolu dolu bir 20 yıl geçirmiştir. Bu süreçte bizim de kazandığımız önemli tecrübeler oldu. Bizler bundan yola çıkarak KOSGEB'in yürütmüş olduğu destek sistemini masaya yatırdık. 1.5 yıl boyunca bu konu üzerinde çalışarak ve çeşitli istişarelerde bulunarak destek sistemini son haline getirdik. Bu kadar kapsamlı, bu kadar saha ve hedef kitle odaklı ve bu kadar geniş kabul gören bir destek programı Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilmiştir. Bu bizim içimize sinen bir çalışma oldu."

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Arif Taşkaya ise birkaç gün içerisinde Doğa Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın yatırım destek ofisinin OTSO binasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Taşkaya, "Buradaki beş uzman arkadaşımız Osmaniyeli yatırımcılara hizmet etmek üzere hazır bulunacak ve bu hizmet karşılığında hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Artık Osmaniyeli bir yatırımcı kafasından geçirdiği bir düşünce ve yatırımı gelip burada ilgili arkadaşlarımıza anlatacak bizler de bunu hiçbir ücret talep etmeden takip edeceğiz. Bu hizmeti OTSO tarihinde bir devrim olarak nitelendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile