KOSGEB'den 3 Bin 282 İşletmeye Sıfır Faizle Kredi

KOSGEB'den 3 Bin 282 İşletmeye Sıfır Faizle Kredi

KOSGEB, 2017 yılı içerisinde 3 bin 282 işletmeye sıfır faizli kredi verecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KOSGEB Van Müdürü Bilal Emre Yörük, ‘İşletme Kredisi Programı’ kapsamında 2016 ve 2017 yılında yapılan başvurular arasında gerekli şartları taşıyan 460 bin 167 işletmenin bankalardan 20 ila 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanabileceklerini belirtti.

2011 yılında yaşanan deprem felaketi ve son dönemde yaşananların vatandaşları olduğu gibi KOBİ’leri de derinden sarstığını ifade eden Yörük, “Gelinen noktada, devletimizin KOBİ’lerimize sağladığı ve ‘nefes kredisi’ olarak da tabir edebileceğimiz sıfır faizli işletme kredisinden ilimiz KOBİ’lerinin azami şekilde faydalandırılmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda mesai mevhumu gözetmeksizin, ilimiz odaları ve bankalarımızla işbirliği içerisinde hizmet vermeye devam etmekteyiz” dedi.

Van’da, ‘KOSGEB 2017 Yılı Sıfır Faizli İşletme Kredisi’ kapsamında 3 bin 282 işletmenin kredi almaya hak kazandığını ifade eden Yörük, kredinin parasal olarak miktarının ise 110 milyon TL olduğunu söyledi.



Van’da sıfır faizli krediyi almaya hak kazanan işletmelerin bankalara başvurmaları gerektiğinin altını çizen Kredi Koordinasyon Sorumlusu Mustafa Kitiz ise, “KOSGEB veri tabanında olmayan işletmelerin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunmayan işletme sayısı ise bu gün itibariyle 258’dir. Kredi süresi 28 Nisan’da son bulacağından, ilimiz KOBİ’lerinin bir an önce gerekli işlemleri başlatmaları gerekmektedir. Aksi halde gecikmeler, yığılmalara neden olacak, bu ise ön görülemeyen bir takım sorunları beraberinde getirecektir. Bu nedenlerle KOBİ’lerimizin sıfır faizli kredilerini bir an önce alabilmeleri için KOSGEB Van İl Müdürlüğü ve bankalar nezdinde yapılması gereken iş ve işlemlerini takip etmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

İşletmelerin mağdur olmaması için KOSGEB İl Müdürlüğü personelinin adeta seferber olduğunu da sözlerine ekleyen Kitiz, “İşletmelere yardımcı olmak amacıyla personellerimiz, hafta sonu tatillerinde bile çalışmaktadır. Ben bu özverili çalışmalarından dolayı KOSGEB Van İl Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile