KOSGEB'den Küçük Isletmelere Sermaye Destegi

Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) Yozgat Il Müdürü Mustafa Isik, KOSGEB tarafindan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan etkilenen imalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki isletmelere sermaye destegi saglanacagini bildirdi.

Isik, yazili açiklamasinda, mikro ve küçük isletmeler ile 2017 ve sonunda kurulmus imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektöründeki yenilikçi genç isletmelere "Mikro ve Küçük Isletmelere Hizli Destek Programi" kapsaminda sermaye destegi saglanacagini belirtti.

Destek basvurularinin 21 Haziran'da basladigini ve 9 Temmuz saat 23.59'da sona erecegini aktaran Isik, sunlari kaydetti:

"Basvuru kriterlerini karsilayan mikro ve küçük isletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki 'E-Hizmetler' menüsünden 'Mikro ve Küçük Isletmelere Hizli Destek Programi Basvurusu' alt menüsünü seçerek online basvuru yapabilecektir. KOSGEB veri tabanina kayitli olmayan veya KOBI Bilgi Beyannamesi güncel olmayan isletmeler, önce kayit ve güncelleme islemini yapmalidir. Ödemeler 3 taksitte yapilacaktir. Her ödeme öncesinde, resmi kayitlardan isletmenin aktif oldugu ve istihdamini 2020 Mart ayindaki seviyede muhafaza ediyor oldugu kontrol edilecektir."

Isik, isletmelere verilecek geri ödemeli destegin üst limiti ölçege göre sirasiyla mikro isletmeler için aylik 10 bin lira olmak üzere 3 ay karsiliginda toplam azami 30 bin lira oldugunu ifade ederek, su bilgileri aktardi:

"Küçük isletmeler için aylik 25 bin lira olmak üzere 3 ay karsiliginda toplam azami 75 bin liradir. Ödeme tutari, isletmenin ödemeye esas aydaki SGK 4A'li çalisan sayisina ve destek kapsamindaki uygun giderler bakimindan harcama beyanina göre degisecektir. Bilesen 2 kapsaminda yenilikçi genç MKI'lere teknolojik faaliyet giderleri için toplam 25 bin liraya kadar ilave destek verilecektir. Kullanilan destek mikro ve küçük isletmeler tarafindan 3 yili ödemesiz dönemi takip eden 4'er aylik dönemlerde 6 esit taksitte toplam 5 yil vadeyle geri ödenecektir. Detayli bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlügünden alinabilir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile