KOSGEB Destegiyle Patron Olan Kadin Girisimci, Hemcinslerinin Ufkunu Açiyor

Gaziantep'te hobi amaçli ahsap, seramik, cam boyama kurslarina giden Sibel Coskun, KOSGEB destegiyle 5 yil önce açtigi sanat tasarim merkezinde hem aile ekonomisine katki sagliyor hem de kendisi gibi hayallerini gerçeklestirmek isteyen kadinlara gönüllü egitim veriyor Sibel Coskun: 'Bütün kadinlarin da benim gibi bir seyler basarabilmesini istiyorum. Hiçbir sey için geç olmadigini düsünüyorum. Insan istedikten sonra her seyi basarir'

FERIDE PELIN INAL - Gaziantep'te yasayan 49 yasindaki Sibel Coskun, 5 yil önce KOSGEB destegiyle açtigi sanat tasarim merkezinde hem aile ekonomisine katki sagliyor hem de is hayatina atilmak isteyen kadinlarin ufkunu açmak için gönüllü egitmenlik yapiyor.

Çocuklarini büyütürken hobi amaçli ahsap, seramik, cam boyama kurslarina giden Coskun, hobisini meslege dönüstürdü. Yaklasik 15 yilin ardindan çalisma hayatina atilan Coskun, kentteki sanat kurslarinda egitmenlik yapmaya basladi.

5 yil süren egitmenlik hayatinin ardindan esi ve iki çocugunun destegiyle kendi is yerini açmak için kollari sivayan Sibel Coskun, KOSGEB destegiyle hayalini gerçege dönüstürdü.

Coskun, AA muhabirine, gerekli tecrübeleri edindikten sonra KOSGEB destegiyle kendi is yerini açtigini söyledi.

Hayallerine ulasmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Coskun, daha rahat çalistigini ve özgür oldugunu belirtti.

Coskun, aile bütçesine katki sunmanin yani sira kendisi gibi hayal kuran kadinlara tecrübelerini aktarmanin mutlulugunu yasadigini dile getirdi.

Is yerinde ahsap, seramik, polyester, cam ve kumas boyama yaptiklarini anlatan Coskun, "Ayni zamanda eski ürünleri yeniliyoruz. Pandemi dönemi bir yandan çok iyi oldu. Evlerindeki ürünleri yenilediler, ailecek boyama yaparak keyifli zaman geçirdiler." dedi.

- "Insan istedikten sonra her seyi basarir"

Is yerinde ücretsiz egitimler verdigini belirten Coskun, sunlari kaydetti:

"Buraya gelen, ögrenmek isteyen herkese egitim veriyorum. Egitimler sayesinde para kazananlar oldu. Çogunluk bu isi meslek haline getirdi. 100 kisi artik malzemeleri boyayip, satiyor. Ailelerine katkida bulunup, öz güvenlerini kazandilar. Sadece burada degil sehir disindakilere de destek veriyorum. 15 yil ev hanimligi yaptim. 10 yildir çalisiyorum. Çocuklar büyüdükten sonra çalismak istedim. Bir süre farkli kurumlarda çalistim. Sonra KOSGEB'den aldigim destekle kendi is yerimi açtim. Esim ve çocuklarimin çok büyük manevi destegi oldu. Bütün kadinlarin da benim gibi bir seyler basarabilmesini istiyorum. Hiçbir sey için geç olmadigini düsünüyorum. Insan istedikten sonra her seyi basarir."

- Esine de istihdam sagladi

Coskun'un esi Feridun Coskun ise 30 yildir konfeksiyonculuk isiyle ugrastigini, esine destek verirken sanata ilgi duymaya basladigini anlatti.

Esinin kendi is yeri açma hayali oldugunu aktaran Coskun, söyle devam etti:

"Arada sirada destek olurum derken ben de bu süreçte epey sey ögrendim. Kendisi olmadiginda insanlara yardimci olmaya çalisiyorum. 5 yil içerisinde büyük yol katetti. Sibel hanimin destegiyle birçok kadin da girisimci oldu. Boyama yapip satiyorlar. Dekoratif ürünler yapiyorlar. Ücretsiz atölye çalismalari yapiyoruz. Herkes birbirine ögretiyor. Paylasim artti. Kadinlarin kabul gününe gelir gibi gelip, boyama yapiyorlar. Neseli bir ortam olustu. Evlerinin ihtiyaçlarini karsiliyorlar, stres atiyorlar. Ekstra para kazanma durumu olustu. Biz de insanlara vesile olduk. Bu da bizi mutlu ediyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile