Kosgeb Kredileri Yapılandırılacak

KOSGEB, destek ve kredilerinin geri ödemelerini ihlal etmiş esnaf ve sanatkarların ve işletmelerin de borçlarının yeniden yapılandırılacağın açıkladı.

Kamuoyunda ‘Torba Yasası‘ olarak bilinen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname‘lerde değişiklik yapılmasına dair kanun çerçevesinde, KOSGEB destek ve kredilerinin geri ödemelerini ihlal edenlerin borçlarının yeniden yapılandırılacağı açıklandı. Kanun kapsamında 31 Ekim tarihinden önce KOSGEB‘ten destek kullanmış ve bu kanunun yayımlandığı tarihten önce uygunsuzluğu tespit edilmiş veya geri ödemelerini ihlal etmiş olan esnaf ve sanatkarların, 30 Nisan tarihine kadar KOSGEB Müdürlüğü‘ne dilekçe ile başvurmaları halinde bu kanun kapsamında değerlendirileceği belirtildi.

KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarın KOSGEB veri tabanına mutlaka kayıt yaptırmaları, kayıtlı olanlarında bilgilerini güncellemeleri gerektiği vurgulandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile