KOSGEB'ten Ortaklık Kültürüne Destek

KOSGEB'ten Ortaklık Kültürüne Destek

Adana’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren 5 firmanın güçlerini birleştirerek KOSGEB destekli kurduğu “Güçbirliği Metal” firması, kentte ortaklık kültürünün gelişmesine örnek olması temennisinin dile getirildiği törenle üretime başladı.

Yeşiloba’daki Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde Seyhan Tekstil, Deha Plastik, Atabey Metal, Deha Kalıp, Adasa Maden Yağ firmaları ortaklığında kurulan Güçbirliği Metal firmasının açılış törenine, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, firma ortakları ve davetliler katıldı.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ açılış töreninde yaptığı konuşmada, ‘Küçük olsun benim olsun’ düşüncesiyle hiçbir şeyin başarılamayacağını belirtti.

Karadağ, “Büyük olsun bizim olsun mantığıyla hareket edilerek, güçler birleştirilip bir araya gelindiğinde böyle güçlü işletmeler kuruluyor. Daha güçlü, daha rekabetçi, katma değeri yüksek üretimle dünya pazarlarında söz sahibi olunur” dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise Adana’da yıllardır büyük eksikliği duyulan birliktelik ve ortaklık kültürünün geliştirilmesi için çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

Güçbirliği Metal’in önümüzdeki süreçte ortaklık kültürünün yaygınlaşmasında örnek olması dileğinde bulunan Sürenkök, “Firmalarımız birbirlerine rakip olmak yerine tüm sektörlerde bu tür işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturup güçlü ve rekabetçi büyük işletmeler kurmalıdır” diye konuştu.

KOSGEB Adana Müdürü Hamit Sucu da, KOSGEB olarak 5 firmanın bir araya gelerek kurduğu büyük işletmeye katkı koymaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Güçbirliği Metal firması Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Savaşçı, plastik, metal kalıp ve parça imalatı yaparak ihracat hedeflerini yükselttiklerini belirterek, “Şu anda ithal ettiğimiz ürünleri ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlaması, Adana’da ortaklık ve birliktelik kültürünün gelişmesine öncülük edecek olması bizleri gururlandırmaktadır” dedi.

Genel Müdür Ahmet Vasfi Kıllıoğlu, KOSGEB’in “İşbirliği Güçbirliği Destek Programı kapsamında 1,5 milyon liralık projelerine hibe ve faizsiz kredi desteğiyle üretime geçen şirketin enjeksiyon kalıp, makine yedek ve plastik parça üreteceğini bildirdi. İlk ihracatın Almanya’ya gerçekleştirileceğini vurgulayan Kıllıoğlu, ihracat hedefini ilk etapta 7 milyon dolar olarak belirlediklerini kaydetti.

Proje Sorumlusu Mehmet Ercan, Güçbirliği Metal’de makine mühendisi, teknik öğretmen ve tekniker ile toplam 14 kişinin istihdam edildiğini, ilerleyen süreçte bu rakamın artırılacağını belirtti.

İşletmede Katma değeri yüksek ürünler üretileceğini anlatan Ercan, “Daha sağlıklı yapıda büyüyerek dış pazarlarda en etkin firmalardan biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Güçbirliği Metal’in açılışı, çalışanların ve davetlilerin alkışları arasında gerçekleştirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile